Aktaş: "Modern dilencilere fırsat vermeyelim"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aktaş:
07 Mar 2018 / Çar 10:47
/ 72 Kez Okundu
| |

Ordu Engelliler Derneği Başkanı İmdat Aktaş, modern dilencilere fırsat verilmemesini söyleyerek, vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istedi

Ordu Engelliler Derneği Başkanı İmdat Aktaş, modern dilencilere fırsat verilmemesini söyleyerek, vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istedi.
İl dışından gelen bazı kişilerin hasta insanların adını kullanarak para topladığını belirten Ordu Engelliler Derneği Başkanı İmdat Aktaş, "Son zamanlarda ilimiz dışından gelen bazı insanlar engelli ya da hasta insanlar adına sembolik ve tabela dernekleri kurarak, bu dernekler bünyesinde oluşturdukları ticari ya da iktisadi işletmeler aracılığıyla bastırdıkları perakende satış fişleri, pul, dergi vs. ile ilimiz merkezinde ve ilçelerimizde para toplamaktadırlar. Kime ve neye hizmet ettiği ve toplanan ciddi miktarlarda paraların nereye harcandığı belli olmayan bu tür derneklerin ve şahısların ilimizde para toplamasına izin verilmesi biz engelli bireyleri ve engellileri temsil eden Sivil Toplum Kuruluşlarını rencide etmekte ve zor durumda bırakmaktadır. Bazı dernekler, kendi illerinin Valiliklerinden ya da Kaymakamlıklarından aldıkları ve sadece izin verilen il ya da ilçede geçerli olan izin belgelerini, yine bazı derneklerde bünyelerinde kurdukları iktisadi ya da ticari işletmeler adına bastırdıkları perakende satış fişlerinin tüm Türkiye genelinde geçerli bir belge gibi göstererek, çoğu zamanda ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerini kandırarak modern dilencilik yaptırmaktadırlar. İnsanlarımızın iyi niyetini su istimal ederek, engelli ve hasta insanların adlarını kullanarak kapı kapı dolaşan, gayri resmi olarak tüm binalara giren, hatırı sayılır miktarlarda para toplayan, kim oldukları ve kime hizmet ettikleri belli olmayan bu insanların aynı zamanda güvenlik ve asayiş yönünden de araştırılması önem arz etmektedir. Kendi illerinde ve bölgelerinde toplayamadıkları yardımı, bizim ilimizde ve diğer illerde toplamaya çalışan, insanlarımızın iyi niyetini sömüren bu tür insanların ve sözde derneklerin ilimizde faaliyet yürütüp, yardım toplamalarına izin ve fırsat verilmemesi gerekmektedir. Bu tür faaliyetlerin yasaklanması ve gerekli tedbirlerin alınması talebimizi kolluk güçlerimize ve ilgili kamu kurumlarına resmi yazı ile bildirdik. Halkımızdan, esnaflarımızdan ve iş adamlarımızdan; bu tür faaliyetlerin, ilimiz genelinde yasaklanması, ilimizle ve bölgemizle hiçbir alakası olmayan, kime ve neye hizmet ettiği belli olmayan, engelli ve hasta insanlarla da hiçbir alakası olmadığına inandığımız bu insanların ilimizde modern anlamda dilencilik ve dolandırıcılık yapmalarına müsaade edilmemesini özellikle istirham ediyoruz" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.