Akyürek: "Daha iyi bir dünya için kadınlara ihtiyaç var"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Akyürek:
07 Mar 2018 / Çar 15:55
/ 67 Kez Okundu
| |

Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Kurucu Başkanı Gül Akyürek, kadınların, evde, işte, sokakta yaşamın her alanında olması gerektiğini söyledi

Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Kurucu Başkanı Gül Akyürek, kadınların, evde, işte, sokakta yaşamın her alanında olması gerektiğini söyledi.
Akyürek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bir toplumun gelişmesinin, kadınların her alanda aktif olarak rol almasına bağlı olduğunu belirtti. Gelecek nesillerin yetişmesinde en fazla emek harcayan ve toplumu şekillendirenin kadınlar olduğunu ifade eden Akyürek, son günlerde çoğaldığı gözlemlenen kadına yönelik şiddetin önlenmesi için de mücadeleye devam edeceklerini belirterek, bu durumun karşısına geçmek için eğitime ve farkındalık çalışmalarına daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi.
Akyürek, annelik gibi kutsal bir görevin yanı sıra iş hayatında da önemli görevler üstlenen kadınların istihdamını artırmanın başlıca hedefleri arasında yer aldığını vurgulayarak, “Yeni kurulacak olan Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde, kadın girişimci destek ofisi kurarak Kadın Ortak Girişim Fabrikaları (KOGİF) projesini hayata geçireceğiz. Hem üreticisi hem de yöneticisi kadınlardan oluşan bir pilot fabrika kurmayı hedefliyoruz. Barış, özgürlük ve eşitliğin en büyük değer olduğu bir Türkiye ve güçlü bir ekonomi ancak kadının katkısıyla mümkündür. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, tüm kadınlarımızın ekonomik hayatta daha fazla yer almasını diliyorum” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.