Alanya Belediyesi 2 bin 150 yeni çöp konteyneri aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Alanya Belediyesi 2 bin 150 yeni çöp konteyneri aldı
18 Ağu 2023 / Cum 11:14
/ 30 Kez Okundu
| |

Şehir genelindeki çöp konteyneri sayısının arttırılması ve eskiyen, yıpranan konteynerlerin değiştirilmesi amacıyla ‘Daha Temiz Bir Alanya’ sloganı ile temizlik çalışmalarını dört koldan yürüten Alanya Belediyesi envanterine, 2 bin 150 adet yeni çöp konteyneri alındı.

Alanya Belediyesi tarafından şehir genelindeki temizlik çalışmaları dört koldan sürdürülüyor. Şehir merkezinden beldelere, köylerde yaylalara kadar ‘Daha Temiz Bir Alanya’ sloganı ile çalışmalarını yürüten Alanya Belediyesi, yeni çöp konteynerlerini envanterine ekledi. Başkan Yücel, 12 milyon 314 bin TL değerinde 2 bin 150 adet Sıfır Atık Çöp Konteyneri aldıklarını ve ihtiyaç duyulan noktalarda kullanıma sunacaklarını açıkladı. 1500’ü evsel atık konteyneri, 650’si ise ambalaj atık konteynerinden oluşan yeni çöp konteynerleri şehir genelinde eskiyen ve yıpranan çöp konteynerlerinin yerine eklenecek ve eksik olan bölgelere koyulacak.
Alanya Belediyesi Sıfır Atık Projesi’ne verdiği destek, yaptığı çalışma ve hizmetlerle 2017 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği Atık Yönetimi Sempozyumu’nda, Türkiye’deki en başarılı 6 belediyeden biri seçildi. Yine 2019 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Sıfır Atık konusunda en iyi hizmet veren belediyeler arasında birinci olarak Sıfır Atık Ödülüne layık görülmüştü. Alanya Belediyesi Sıfır Atık Projesi’ne uygun olarak şehirdeki Sıfır Atık Yönetim Sistemini daha yaygın ve ulaşılabilir olması için tüm mahallelerde hizmet ağını yeni çöp konteynerleri ile yaygınlaştıracak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.