Almanya’nın yüzde 11 i Müslümanlardan oluşacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Almanya’nın yüzde 11 i Müslümanlardan oluşacak
30 Kas 2017 / Per 14:43
/ 0 Kez Okundu
| |

Amerikan kökenli PEW araştırma kuruluşu tarafından hazırlanan raporda 2050 yılına kadar Almanya’da yaşayan Müslümanların sayısının ülke nüfusuna oranla yüzde 11’e çıkacağını açıkladı

Amer ikan kökenl i PEW araştırma kuruluşu tarafından hazırlanan raporda 2050 yılına kadar Almanya’da yaşayan Müslümanların sayısının ülke nüfusuna oranla itle="yüzde" href="/tag/yuzde/">yüzde itle="11" href="/tag/11/">11’e çıkacağını açıkladı. Araştırmaya göre ortaya çıkan rakamlardan ülkeye Müslüman ülkelerden gelecek mültec iler in hesaplanmaya katılmadığı ülkede yaşayan ve halen 5,5 oranında sayıları bulunan Müslümanların doğurganlık oranlarının d ikkate alınarak itle="yüzde" href="/tag/yuzde/">yüzde itle="11" href="/tag/11/">11 rakamının elde ed ild iğ ine d ikkat çek ild i.
Almanya’dak i Müslümanların artışına ik i gerekçe gösteren PEW araştırma kuruluşu Almanya’da yaşayan Müslümanların doğurganlık oranlarının 1.9 olduğunu ve ülkede yaşayan Müslümanların ise yaş ortalamalarının 31 yaş olmasında dolayı artışa en çok etk i ett iğ i bel irt ild i. Müslüman olmayanların yaş ortalaması 47 olarak bel irlen irken, doğurganlık oranları ise 1.4 olduğu açıklandı. Araştırmada Almanya dışındak i d iğer Avrupa ülkeler inde ise İng iltere’de Güneydoğu Asya kökenl i çok sayıda Müslüman’ın yaşadığı Müslüman kadın başına çocuk sayısı 2.9 olarak tahm in ed il iyor. İng iltere’de Müslüman olmayan kadınlarda ise bu sayının 1.8 oranında olduğu bel irt ild i. Araştırmaya göre Fransa, 5 m ilyon 700 b in k iş iyle Avrupa’da en fazla Müslüman’ın yaşadığı ülke olarak bel irlen irken, Fransa’da Müslümanların genel nüfusa oranı şu an itle="yüzde" href="/tag/yuzde/">yüzde 8.8 iken bu oranın İsveç’te itle="yüzde" href="/tag/yuzde/">yüzde 8.1 ve İng iltere’de itle="yüzde" href="/tag/yuzde/">yüzde 6.3 olduğu tahm in ed il iyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.