Alpargün Apartmanı’nda ölen 96 kişi için yürüyüş düzenlendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Alpargün Apartmanı’nda ölen 96 kişi için yürüyüş düzenlendi
06 Şub 2024 / Sal 21:57
/ 0 Kez Okundu
| |

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana’da 96 kişiye mezar olan Alpargün Apartmanı’nda hayatını kaybedenlerin yakınları, depremin 1. yıl dönümünde yürüyüş düzenledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana’da 13 bina yıkılırken 418 kişi de hayatını kaybetti. Merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde ilk depremde yıkılan ve 96 kişiye mezar olan Alpargün Apartmanı’nda yakınlarını kaybedenler depremin 1. yıl dönümünde yürüyüş düzenledi. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Bülent Angın Bulvarı üzerinde toplanan yüzlerce kişi Gençlik Meydanı’na kadar yürüdü.
’Hak, hukuk, adalet Alpargün’e müebbet’ sloganı atarak yürüyenlere yoldan geçen vatandaşlar da destek oldu.
Yürüyüşün ardından meydanda toplanan kalabalık basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan bir depremzede, "Biz hepimiz birlikte, hep beraber çok güçlüyüz bugün herkesin yüreklerine dokunan bir trajedinin , hiç unutamadığımız o gecenin ardından yıkılan Alpargün apartmanının müteahhidi Hasan Alpargün’ün 8 Şubat’ta görülecek olan duruşmasından en ağır şekilde cezalandırılması talebiyle bir aradayız" dedi.
Başka bir depremzede ise güvenli yapılar yapılmasının öneminden bahsederek, "Sevgili vatandaşlar bugün burada sadece kendi acımızı değil tüm milletimizin acısını temsil ediyoruz. Bu birliktelik, hem sevdiklerimizin anısını yaşatmak hem de gelecekte ki nesillere daha güvenli bir Türkiye bırakmak adına büyük bir sorumluluğu beraberinde getiriyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından depremde hayatını kaybedenlerin yakınları belirlenen alanda mum yakıp karanfil bıraktı. Yürüyüşe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.