Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Hz. Hacer Camii’ni açtı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
02 Kas 2017 / Per 14:36
/ 49 Kez Okundu
| |

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, parkın içerisine inşa edilen Hz

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, parkın içerisine inşa edilen Hz. Hacer’in Camii’nin açılışını gerçekleştirdi.
Altındağ Belediyesi, tarihi dokuya uygun bir kentsel dönüşümle ilçenin çehresini değiştirerek çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların huzur içerisinde ibadet edebilmeleri için altında ticarethane olmayan, bahçe içinde mahalle camileri yapımına özen gösteren Altındağ Belediyesi, ilçeye kazandırdığı cami sayısını 13’e çıkardı.
Camileri, "cemaatin buluşması ve birlik olması" açısından özel olarak önemseyen Altındağ Belediyesi, Gülpınar Mahallesi’nde parkın içerisine inşa edilen yeni bir camiyi daha açtı. Hz. İbrahim’in eşi olan Hz. Hacer’in isminin verildiği cami; mimarisi, temizliği, bakımı ve kullanışlılığı açısından göz dolduruyor.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yeni yapılan camilerin geleneksel mimariye uygun, taş ve ahşaptan parkların içerisine yapıldığı ifade etti. Tiryaki, " Altındağ Belediyesi olarak sadece belediyelerin üstlendiği konular değil bunun dışında da kamunun ihtiyacı olan konularda da yatırımlar yapılıyor. Okul, kreş, sağlık merkezleri karakollar gibi bunlardan bir tanesi de camilerdir. Altındağ Belediyesi taş ve ahşaptan bizim geleneksel mimarımıza uygun, çok büyük olmayan, altında dükkan, ticarethane olmayan büyük parkların içerisinde camiler yapılıyor. Küçük mescitler, bunlar cami demek doğru değil. Toplumda büyük camilere değil de bu tür camilere ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Belediye olarak bu ihtiyaçları gidermek için bu tür yatırımlar yapıyor. İstiyoruz ki bu toplumun yeni yetişen neslinin gerçek anlamda dinini birilerinden değil, art niyetli insanlardan değil, farklı örgütlenmiş gruplardan değil, gerçek anlamda camilerde dinlerini öğrensinler istiyoruz. Buna uygun camiler yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Camiye kadın isminin verilmesinden dolayı memnun kaldığını söyleyen Tiryaki, şunları kaydetti:
"Bundan önceki camimiz İmam-i Maturidi Camii’ydi. Bir Türk bilginidir. Onun ismini vermiştik. Bu tür yerlere isim verirken de toplumun örnek alması gereken insanların isimlerini veriyoruz. Bu camiye de Hz. Hacer ismi verildi. Hz. Hacer Allah’a tam teslim olmuş bir kadın. Genel de erkek isimleri veriliyordu. Camiye bir kadın ismi verilmesi hoş oldu."
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve davetliler Hz. Hacer Camii açılışının ardından camiyi gezdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.