Amerika genelinde yapılan ’Yaşamlarımız İçin Yürüyüş’ etkinliği Los Angeles’ta da gerçekleşti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Amerika genelinde yapılan ’Yaşamlarımız İçin Yürüyüş’ etkinliği Los Angeles’ta da gerçekleşti
25 Mar 2018 / Paz 03:28
/ 78 Kez Okundu
| |

Tüm Amerika genelinde yapılan ve yüzbinlerin yürüdüğü Yaşamlarımız için Yürüyüş (March for our Lives) gösterileri Los Angeles’ta da gerçekleşti

Tüm Amerika genelinde yapılan ve yüzbinlerin yürüdüğü Yaşamlarımız için Yürüyüş (March for our Lives) gösterileri Los Angeles’ta da gerçekleşti. Yürüyüşe başta öğrenciler olmak üzere 60 bin kişi katıldı.
Yürüyüşün ana sloganı “Bir daha Asla”
Çoğunluğu geçtiğimiz haftalar da Flori da Marjory Stoneman Douglas Lisesinde mey dana galen silahlı saldırı sonrası hayatta kalan öğrencilerden oluşan “Bir Daha Asla” (NeverAgain) grubu önderliğinde gerçekleşen gösteri silah kanunlarının sıkılaştırılması talebinde bulunuyor.
Los Angeles merkezinde toplanan kalabalık bura da çeşitli noktalar da kurulan sahnelerde öğrenci temsilcilerinin konuşmalarını dinledikten sonra Los Angeles Belediye Binası’na doğru yürüyüşe geçti.
Yürüyüş boyunca Ulusal Silah Derneği - NRA‘i ve silah yasasının çıkmasını engelleyen politikacıları hedef alan grup sıklıkla “NRA’e hayır”, “Çocukları Koru Silahları değil” ve “Ne istiyoruz? Silah Kontrolü. Ne zaman istiyoruz? Şimdi” diye sloganlar atarak tekrar dan belediye binası önünde toplandı.
Bura da toplananlara sahneden seslenen Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti, “Bu caddeler kimin ve Bu yaşamlar kimin” diye sordu. Kalabalık her iki soruya da bizim cevabını verdi. Göstericilerin Los Angeles şehrine hoş geldiğini söyleyen Garcetti, “Bu gösteri en basit hak için, yaşamlarınız için.” dedi.
ABD’nin kişisel silahlanmaya izin veren 2. Yasası hakkın da son zamanlar da çok şeyler duyulduğunu ama bugün bura da ABD’nin anayasanın konuşma özgürlüğünü koruyan 1. Maddesinin ne ka dar güçlü olduğunu gösterdiklerini anlatan Garcetti, “bu zaman silah yasalarını değiştirmek için doğru zamandır” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump’ı da eleştiren Garcetti, “ABD’nin başkanı, programı kabul et sayın başkan veya yolumuz dan defol” dedi.
Garcetti’nin ardın dan Marjory Stoneman Douglas Lisesinde yaşanan saldırı dan kurtulan Mia Freeman ve Hayley Licata konuştu. Mia saldırı olduğu gün okul da olduğunu, o gün 17 kişiyi kaybettiğini ve bir daha tekrarlanmaması için “Bir Daha Asla” hareketini başlattıklarını söyledi ve “Çocukların okula geleceklerini kurmak için okula giderken, o geleceği tekrar görebilecek miyiz diye endişe etmemesi gerekir” dedi.
Hayley ise aynı şekilde saldırının olduğu gün okul da olduğunu ve bugün bura da bunun tekrar yaşanmaması için bulunduğunu söyledi.
Ardın dan kısa bir konuşma yapan şarkıcı Willow Smith “bu kalabalığı bura da görmek bena umut veriyor” dedi.
Gösteride konuşan bir diğer komedyen ve aktris Amy Schumer da “bu anlar bizim kim olduğumuzu belirler. Zor zamanlar da ne yaptığımız, doğru ile nasıl ilişkilendiğimiz ve yanlıştan nasıl uzak durduğumuz belirler. Açıkça kötü olan dan uzak durmak. Mesela NRA’den yüzlerce yıl önce yazılmış çocukların öldürülmesine izin veren tarihi geçmiş yasaları korumak için para almak gibi. Bura da duran herkese ve öğrencilere teşekkür ederim” dedi.
İnançlar arası Koalisyon grubun dan konuşan Najeeb Asayin “Ben Müslüman bir anneyim ve silaha karşıyım. Siyah Yaşamları Önemlidir ve Göçmen hakları organizasyonlarının yanın dayım. Hayatını kaybeden 17 çocuğun yanın dayım. Ben Müslüman bir anneyim ve siz ve ben bu savaşta beraberiz” dedi
Konuşmaların ardın dan ufak konserler verildi.
Trump ve NRA destekçileri de ora daydı.
Sayıları yirmiyi bulmayan Trump’ı ve kişisel silahlanma ile NRA’i destekleyen ufak bir grupta karşıt protesto düzenledi. İki protestocu grup arasın da bir olaya izin vermemek için polis Trump yanlısı göstericilerin çevresinde barikat kurdu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.