Anneler, şiddet ve tecavüzlere "dur" demek için Ankara’ya yürüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Anneler, şiddet ve tecavüzlere
03 Mar 2018 / Cmt 11:45
/ 64 Kez Okundu
| |

Çanakkale’de 3 kadın, ’3 İnsan, 3 Kadın, 3 Anne’ sloganıyla, Türkiye’de yaşanan çocuk istismarları, kadına şiddet ve doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla Ankara’ya yürümek için yola çıktı

Çanakkale’de 3 kadın, ’3 İnsan, 3 Kadın, 3 Anne’ sloganıyla, Türkiye’de yaşanan çocuk istismarları, kadına şiddet ve doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla Ankara’ya yürümek için yola çıktı.
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Ahmetçe köyünden Dilek Taş, Çanakkale’nin Biga ilçesinden Hülya Kurt ve Kocaeli’den Nursel Karagöz, bugün saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek son zamanlarda artan çocuk tecavüzleri, cinsel istismarlar, kadına şiddet, hayvan tecavüzleri ve doğa katliamlarına dur demek amacıyla Ankara’ya yürümek üzere yola çıktı.
Grup adına açıklama yapan Dilek Taş, "Son günlerde sistematik bir şekilde artan çocuk, kadın hayvan ve doğa tecavüzleri, her vicdanlı insan gibi bizleri de derinden yaralamaktadır. Biliyoruz ki, birçok insan bu duruma isyan etmekte ancak çoğunlukla maalesef insanlar tepkilerini ya sosyal medyada, ya da bu konulardaki haberleri gördüğünde içim kaldırmıyor diyerek kanal değiştiriyor. Bir anne, bir kadın, bir insan olarak özellikle çocuklara yapılan insanlık dışı davranışları içime sindirmem yada tepkimi sosyal medya üzerinden göstermekle yetinmem mümkün değildi. Çanakkale’den Ankara’ya kadar yürüyüp, bu konuda topladığım imzaları TBMM’ye vermeye karar verdim. Bu fikrimi önce eşim Tunahan’la sonra sevgili Hülya Kurt ve ardından Cemalettin Karagözoğlu ile Nursel Karagöz’le paylaştım. Hepimizin duyguları çocuk, kadın, hayvan ve doğa konusunda aynıydı. Yaşadığım Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Ahmetçe köyünden attığım çığlığa kısa sürede Biga’dan ve Kocaeli’nden ’biz de varız’ diye yanıt geldi" dedi.

"Yürüyüşümüze siyasi partilerin gölgesi düşmesin"
Yaptıkları yürüyüşün tamamen sivil inisiyatiften oluştuğunu belirten Taş, "3 anne, 3 kadın, 3 insan olarak çıktığımız bu yola hiçbir siyasi partinin gölgesi düşsün istemiyoruz. Bu sivil bir harekettir. Biliyoruz ki anneliğin, kadınlığın, acının rengi, dili, ırkı, dini, siyaseti olmaz. Acı ortaktır. Bu nedenle, yolculuğumuz boyunca bizi uğurlayacak, karşılayacak dostlarımızdan tek istediğimiz siyasi parti bayrakları taşımamalarıdır. Taleplerimizi içeren dilekçemizi ve topladığımız imzaları vermek için az sonra çıkacağımız 750 kilometrelik yolculuğun yaklaşık 35-40 gün sürmesini planlıyoruz. Lapseki, Biga, Bandırma, Karacabey, Bursa, İnegöl, Bozüyük, Eskişehir, Sivrilihisar, Polatlı güzergahından araç kullanmadan Ankara’ya ulaşacağız. Kadın, hayvan, doğa tecavüzlerine ses çıkarmak, tavır koymak, haykırmak için biz varız siz de var mısınız?" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, bazı STK’lar ve vatandaşlar yola çıkmak üzere olan kadınlara simit ve mor boyun bağları hediye etti. Ellerinde simitlerle yola koyulan kadınların ilk güzergahı Lapseki olacak.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.