Antalya’nın en büyük kavşağına Antalya Fatihi “Gıyaseddin Keyhüsrev” adı verildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Antalya’nın en büyük kavşağına Antalya Fatihi “Gıyaseddin Keyhüsrev” adı verildi
09 Mar 2018 / Cum 16:43
/ 135 Kez Okundu
| |

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, 8 Mart itibariyle hizmete giren Kepez Katlı Kavşağı’na “Gıyaseddin Keyhüsrev Kavşağı” adı verildi

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, 8 Mart itibariyle hizmete gir en Kepez Katlı Kavşağı’na “Gıyaseddin Keyhüsrev Kavşağı” adı verildi. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 60 gündem maddesinin yer aldığı devam toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı M enderes Türel başkanlığında gerçekleş en toplantıda, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve 8 Mart itibariyle hizmete gir en Kepez Gazi Bulvarı üzerindeki 4 katlı kavşak projesine “Gıyaseddin Keyhüsrev” adı verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste ayrıca Gömbe Yaylası’na yapılması düşünül en 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu da tartışıldı.
Geç en hafta Antalya’nın" href="/tag/antalyanin/"> Antalya’nın fethinin 811. yıldönümünü coşkulu etkinliklerle kutl adıklarını söyley en Başkanı Türel, “ Antalya’nın" href="/tag/antalyanin/"> Antalya’nın en büyük kavşağında Antalya’mızı fethed en Keyhüsrev isminin yaşatılması uygun olur diye düşünüyoruz. Kavşak dün itibariyle hizmete girdi. Dolayısıyla Antalya’nın" href="/tag/antalyanin/"> Antalya’nın ilk 4 katlı kavşağı olarak hizmet edecek. 2 kilometreye yakın uzunluğu var. Yine Antalya’mızın Fethi’nin 811. yıldönümünü büyük bir coşkuyla, halkımızı da katılımıyla kutl adık. Bu toprakları Türk toprağı haline getir en Gıyaseddin Keyhüsrev’i de rahmet ve minnetle andık. Dolayısıyla Antalya’nın" href="/tag/antalyanin/"> Antalya’nın en büyük kavşağında Antalya’mızı ilk fethed en Selçuklu Sultanı Gıyaseddin Keyhüsrev isminin yaşatılması uygun olur düşüncesiyle konuyu meclisimizin takdirine arz ediyoruz” dedi.
Meclis üyelerine teşekkür
“Gıyaseddin Keyhüsrev” ismini oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından Başkan Türeli meclis üyelerine teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’nin k ent ulaşımına büyük rahatlık getirecek Gıyaseddin Keyhüsrev Kavşağı, sürücülere 1600 metre uzunluğundaki yeraltı tünelind en geçiş yaparak, ışık görmed en kesintisiz ulaşım imkânı sağlıyor. Düd en Kavşağı ve Sakarya Kavşağı arasında Yeşilırmak Caddesi, Sakarya Bulvarı ve Kızılırmak Caddesi olmak üzere 3 ana hattın kesintisiz yer altı bağlantısını sağlayan katlı kavşağın, k ent ulaşımına büyük katkı koyması hedefl eniyor. 8 Mart itibariyle hizmete gir en dev proje ile Gazi Bulvarı üzerinde Kızılırmak, Yeşilırmak caddeleri geçişi yani Kepez Belediyesi önündeki geçiş, yer altından kesintisiz sağlanıyor.

“Çağdaş teknolojilerin kullandığı bir otogar binasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz”
Meclis toplantısında CHP Meclis üyesi Songül Başkaya’nın otogar ile ilgili eleştirilerini de cevaplandıran Başkan M enderes Türel, “Otogarın bulunduğu yerde imar düz enlemesi yaptık. Otogarı çağdaş bir yere taşımak istiyoruz. Mevcut otogar şehir içinde kaldı ve y eni otogarın şehrin dışına çıkarılması gerekiyor. Çağdaş teknolojilerin kullandığı bir otogar binasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Size göre yeterli olabilir ama biz daha çağdaş bir otogar istiyoruz. İmar çalışmasında sıkıntı yok. Antalya’nın" href="/tag/antalyanin/"> Antalya’nın ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde imar plan değişikliği yaptık. Siz yargıya gidebilirsiniz” dedi.

“Orada Abdal Musa var, yanlış bir şey yaparsak bizi duman eder”
Antalya’nın" href="/tag/antalyanin/"> Antalya’nın Kaş ilçesi sınırları içerisinde yer alan Gömbe Yaylası’na yapılması düşünül en 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonuna MHP ve CHP’li meclis üyeleri karşı çıktı. MHP Grup sözcüsü Selçuk S enirli, “Gömbe Yaylası çok değerlidir. Sadece müh endislik mantığı ila yapılamaz, burası bir değerdir. Gömbe’nin sadece planlama mantığı ile yapılmasına karşıyım. Gömbe’yi korumamız lazım. Orada Abdul Musa var. Yanlış bir şey yaparsak bizi duman eder. Gerekirse Kaş ve Büyükşehir ortak çalışsın. Yarışma projeli yapalım. Sadece planlama mantığı ile olamaz” dedi.

“10 s ene sonra yapılaşma tamamlandığında üzüleceğiz”
CHP Meclis üyesi Oytun Eylem ise, “Planı inceleyecek olursak, aynı planı birçok yere getirsek farkı yok. Yayla özelliği öne çıkaran bir özellik yok. Yarışma projesi olabilir ya da tekrar ele alınabilir. 10 s ene sonra yapılaşma tamamlandığında üzüleceğiz. 9 bin 535 nüfusluk bir alan. Yaylayı koruyalım. Planı tekrar değerl endirelim” şeklinde konuştu.

“Yapılacak plan y eni değil”
Yapılan imar planının 2014 yılından önce yapıldığını söyley en AK Partili Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, “Gömbe’de 2014 yılından önce plan çalışması yapılmış, eski bir plan üzerine olan bir çalışma. Yapmamız gerek en bir yatırım var. Tarihi bir yayla. Plan aks adığı için 2014 yılından beri bir şey yapmıyoruz. İhtiyaçtan doğdu için böyle bir plan ortaya çıktı. Yapılacak olan imar planı y eni değil. Yanlış değerl endirme yapıyoruz. Daha önceki belde döneminde yapılmış, 2013 tarihinde belde belediyesinde kabul görmüş. Burada bir eksiklik tamamlanıyor. Y eni yapılan plan çalışması değil” ifadelerini kullandı.
Tartışmaların uzaması üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı M enderes Türel, proj enin 3-4 ay daha değerl endirilmesini istedi. Bunun üzerine alana yapılması planlanan imar planında panayır alanı ile ilgili kısım Nisan ayı meclis toplantısında, geri kalan kısım ise Haziran meclisinde tekrar sunulacak.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.