Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi Eğitim çalışmalarının ilk etabı tamamlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi Eğitim çalışmalarının ilk etabı tamamlandı
31 Oca 2018 / Çar 16:37
/ 36 Kez Okundu
| |

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, üç yıldır uyguladığı ve ülke genelinde şimdiye dek yürütülen en büyük proje olma özelliğine sahip olan "Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon" projesi çerçevesinde il genelinde tüm ilçelerde sürdürülen 2018 yılı eğitim çalışmalarının ilk etabı tamamladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, üç yıldır uyguladığı ve ülke genelinde şimdiye dek yürütülen en büyük proje olma özelliğine sahip olan " Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon" projesi çerçe vesinde il genelinde tüm ilçelerde sürdürülen 2018 yılı eğitim çalışmalarının ilk etabı tamamladı.
Eğitim programının ilk etabının son eğitimi, Süleymanpaşa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını yapan ve projenin bölge açısından önemini vurgulayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, tarımın tümünde olduğu gibi bu sahada yapılacak çok şeyin bulunduğunu modern ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışının yerelde yaşayan insanların güncel yaşamını kolaylaştırıcı faaliyetler yanında ekonomik ve sosyal gelişmelerin önünü açacak yatırımları gerçekleştirilmesinin görevleri olduğunu ve bu anlayışın gereği olarak üç yıldır tarımın muhtelif dallarında yatırım ve faaliyetlerde bulunduklarını ifade etti.
Aslan konuşmasında, ülke genelinde örnek teşkil eden, yol gösterici mahiyetteki çok sayıda proje ile Tekirdağ çiftçisine katkı sağlamaya çalışan Büyükşehir Belediyesi’nin bundan sonra daha etkin bir şekilde faaliyetlerine devam edeceğini belirterek, salonda bulunanlara gösterdikleri yoğun ilgi nedeniyle teşekkür etti.
İki yıldır tüm yoğunluğuna rağmen ilimiz arıcılarına zaman ayırarak eğitimleri gerçekleştiren Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu ise, yaptığı genel değerlendirmeler sonrası katılımcıların ortak sorunlarına bağlı olarak "Arı Ölümlerinin Nedenleri" konusunda detaylı bilgiler aktardı. Soru-cevap bölümlerinin ardından Nisan ayında buluşmak üzere toplantıya son verildi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.