Arslan: “Necmettin Erbakan’ı rahmetle anıyoruz”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
27 Şub 2018 / Sal 18:35
/ 74 Kez Okundu
| |

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 54

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 7. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, merhum Necmettin Erbakan’ın vefatının 7. sene-i devriyesi nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:
“Milli Görüş hareketinin lideri, ilim, fikir, devlet ve dava adamı, 54. Hükümetin Başbakanı, muhterem Prof. Dr. Necmettin Erbakan Türk siyasetinin en önemli simalarından biriydi. O, bilgisi, birikimi, kişiliği, tecrübesi, ilkeleri, mücadele azmi ve unutulmaz hizmetleri ile halkımızın sevgisini ve takdirini kazanmış, örnek bir liderdi. Necmettin Erbakan deyince akla, bütün ömrünü davasına adayan, hasta yatağında bile davası için çırpınan, vasiyetler eden bir dava adamı aklımıza geliyor. Hayatı boyunca üstlendiği tüm görevlerde millete hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye’nin maddi ve manevi her alanda gelişmesine ve kalkınmasına değerli katkılarda bulunmuştur. Hiç şüphesiz ki, merhum Erbakan, Türk siyasi tarihine damga vuran büyük devlet, siyaset ve bilim adamıydı. Ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamı olan muhterem Erbakan, şahsıyla, mücadelesiyle, davasıyla, ilkeleriyle olduğu kadar bir insan olarak, bir hoca olarak, bir lider olarak da genç nesillere güzel bir örnek teşkil etmiştir."
"Hem ülkemizde hem İslam dünyasında hem uluslararası alanda yaptığı hizmetlerle, getirdiği yaklaşımlarla önemli etkilerde bulunmuş, büyük bir miras bırakmış liderdi" diyen Arslan şöyle devam etti:
"Hayatının her döneminde hatta sekerat halinde hasta yatağında yatarken bile ülkeye ve İslam alemine hizmeti düşünen, hayatını davasına adayan bir liderdi. Yaşamı boyunca çok sevdiği ülkesinin refahını, halkının temel hak ve özgürlüklerini savunan Erbakan, ekonomik ve demokratik gelişimimizin başlıca mimarları arasında yer almıştır. Demokrasi mücadelesi ve siyaset adamlığıyla gelecek nesillere, hiç kuşkusuz, örnek teşkil edecek bir lider olacaktır. O’na göre tüm insanlığın saadeti, huzur ve mutluluğu için, peygamberlerin hak anlayışına dayalı ’yeni bir dünya’ kurmak gerekiyordu. O hayatının her devresinde güçlünün değil haklının üstün olduğu, herkes için adalet, herkes için özgürlük, herkes için iş ve herkese aş için mücadele etmiştir. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in kurulma aşamalarında da hep onun ilkeleri esas alınmış, O’nun tavsiyelerine göre hareket edilmiştir. Erbakan Hocamız, alınteri, üretim ve istihdamın değerini bilen bir zihniyete sahipti. 12 Eylül öncesi kurulan 3 Hükümette (1974-1978), gerekse de 1996-1997’deki Refah-Yol Hükümetinde emeğe bakışı her zaman pozitif ve emekçiden yana olmuştur. O, inançlı Anadolu evlatlarının, içtimai hayatın her alanında koordineli bir şekilde var olması için çalışmış, yol göstermiştir. ‘İnsanlığın saadete erebilmesi için; yeryüzünde yanlışın değil doğrunun, çirkinin değil güzelin, kötülüğün değil iyiliğin, zararlının değil faydalının, zulmün değil adaletin hakim olması için bütün gücümüzle ve teşkilatlı olarak çalışmak mecburiyetindeyiz’ sözü bu konuda önemli bir kilometre taşıdır. HAK-İŞ olarak mücadelemiz ise, Erbakan Hocamızın bize vermiş olduğu talimat dolayısıyla, her zaman hak ve adalet mücadelesi olmuştur. Başta emekçiler olmak üzere dünyanın neresinde bir mazlum varsa, onların yanında olma, onların hakkını arama mücadelesi yapıyoruz. O mazlumların bizden alacağı vardır anlayışıyla hareket ediyoruz. Çünkü Hz. Peygamberin ’Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ sözü bizim rehberimiz olmuştur. Öğrettikleriyle, aktardıklarıyla, mücadeleci kişiliğiyle her daim kendisini şükranla, minnetle yad edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile vefatının 7. sene-i devriyesinde, 54. Hükümetin Başbakanı, muhterem hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı saygı ve rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun."





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.