Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü coşkuyla kutlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü coşkuyla kutlandı
01 Mar 2018 / Per 14:39
/ 69 Kez Okundu
| |

Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98

Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Kurtuluş Savaşı’nda düşman işgali altındaki Mersin’de, Kuvayi Milliye’nin başladığı yer olan Arslanköy’de düzenlenen programa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Kocamaz, Arslanköy’ün 98. kurtuluş yıldönümünü kutlamak, aziz şehitlerin hatıralarını yad etmek için Arslanköy’de toplandıklarını dile getirerek, "Torosların zirvesinde bir kartal yuvası gibi duran Arslanköyümüzün kurtuluşu, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin bağımsızlık garantisi ve sembolü olarak gördüğü Yörük ateşinin sonsuza kadar yanması yolunda önemli bir kilometre taşıdır. Bundan 98 yıl önce yaşananlar göstermektedir ki, hiçbir mücadele kolay kazanılmamıştır ve düşmanlarımız kendilerine uşaklık edecek hainleri her dönemde kolayca bulabilmişlerdir. İhanetin silahı küfür, mühimmatı fitne ve iftiradır. Vatanseverliğin silahı iman, mühimmatı mücadele ve duadır. Torosların zirvesindeki kartal yuvasından dosta güven düşmana korku salan Arslanköyümüz, 98 yıl önce dönemin hainlerine gereken dersi en güzel şekilde vermiş ve hürriyetine kavuşmuştur" dedi.
Mersin’in 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sırasında ve sonrasındaki duruşuyla dış destekli hainlere bir kez daha geçit vermediğini belirten Kocamaz, "15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sırasında ve sonrasındaki duruşuyla Mersin’imiz ve aziz milletimiz dış destekli hainlere bir kez daha geçit vermemiştir. Türk milleti olarak bin yıldır bu topraklardayız. Nice badireler atlattık. Nice ihanetlere uğradık. Ancak vatanseverlerimiz hainlerden çok daha fazla, çok daha güçlü ve çok daha inançlı olduğu için hala bu topraklardayız. Cenabı Mevlam, Türkiye Cumhuriyetini vatanı ve milletiyle birlikte sonsuza kadar var etsin. Milletimizin bekası için Afrin’de cansiperane savaşan aslan yürekli Mehmetçiklerimizin üzerinden gölgesini eksik etmesin, yar ve yardımcıları olsun" ifadelerini kullandı.
Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet var olacağını dile getirerek, “Kahraman ecdadımızın yaktığı kurtuluş ve bağımsızlık ateşinin hala aynı şevk ve inançla devam ettirildiğini dosta düşmana bu birlikte duruşumuz ve bu bayrama coşkulu katılımınız ile kanıtlıyorsunuz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından kutlamalar, Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Protokol üyelerinin ve vatandaşların Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının marşları ve Adana Akdeniz Mehter Takımı eşliğinde tören alanına gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun anlatıldığı temsili gösteri sahnelendi. Kuvayi Milliye milislerinin geçiş töreni yaptığı kutlamalarda, düşman kuvvetlerinin Arslanköy’den çıkarılışları da temsili olarak canlandırıldı. Etkinlikte ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ve Sinema Şube Müdürü Hüseyin Arslanköylü tarafından Arslanköy’ün tarihi ve kurtuluş mücadelesinde sergilediği destansı mücadele de anlatıldı. Arslanköylü öğrenciler ve vatandaşlar tarafından okunan şiirler, oynanan piyeslerden sonra etkinlik Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve Akdeniz Mehteran takımı tarafından verilen konser ile sona erdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.