Artvin’de “Turizm Eylem Planı” değerlendirme toplantısı yapıldı.

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
29 Ara 2017 / Cum 19:40
/ 41 Kez Okundu
| |

"Artvin Turizm Çalıştayı" sonrası hazırlanan Artvin Turizm Eylem Planı’nın uygulanmasına ilişkin Vali Ömer Doğanay’ın başkanlığında toplantı düzenlendi

"Artvin Turizm Çalıştayı" sonrası hazırlanan Artvin Turizm Eylem Planı’nın uygulanmasına ilişkin Vali Ömer Doğanay’ın başkanlığında toplantı düzenlendi.
Vali Ömer Doğanay, Artvin’in birçok zenginliğinin olduğunu ve bu zenginliklerin içerisinde de gelişmeye açık, ilin istikbalini ilgilendiren en önemli faktörün turizm olduğunu söyledi. Geleceğini turizmde arayan bir şehir olarak ilin turizmini bir adım daha öteye götürmek için tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışmaları sürdürdüklerini belirten Vali Doğanay, "30 Eylül’de bir turizm çalıştayı yaptık. Bu çalıştayda ilimiz turizminin sorunlarını ve geleceğini tartıştık ve sonuçları bakanlığa gönderdik, bakanlıkta bizden Artvin’in turizm eylem planını yapmamızı istedi. Bizde hazırladığımız eylem planımızı bugün değerlendirmek için burada toplandık. Artvin’in birçok zenginliği var, bunlar içinde ilimizin istikbali teşkil edecek en önemli sektör turizm. Bu yüzde de biz bu işi çok önemsiyoruz ve elimizi bu çerçevede her zaman taşın altına koyuyoruz" diye konuştu.
Vali Doğanay Artvin’in mevcut turizm potansiyelini korumak, geliştirmek ve tespit edilen sorunlara çözüm önerileri üretmek adına hazırlanan eylem planının sağlıklı işletilmesi için ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun iyi olması gerektiğini kaydetti. Hazırlanan turizm eyleme planının; turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, kültürel varlıklara ilişkin düzenlemeler, ulaşım ve teknik alt yapı düzenlemeleri, sosyal alt yapı düzenlemeleri ile tanıtım ve markalaşma olmak üzere beş ana başlıktan oluştuğunu belirten Doğanay, Artvin turizminin bu ana başlıklar dahilinde şekilleneceğini söyledi.
Doğanay’ın konuşmasının ardından eylem planı dahilinde il genelinde yapılması planlanan projelere dahil sunum yapılarak projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantıya Vali Doğanay’ın yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Gümüş, İlçe kaymakamları, il ve ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.