Asansör kazasında hayatını kaybeden Ertaş’ın ismi İncirliova’da yaşatılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asansör kazasında hayatını kaybeden Ertaş’ın ismi İncirliova’da yaşatılacak
17 Şub 2024 / Cmt 20:21
/ 0 Kez Okundu
| |

Zeren Ertaş’ın ailesi İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın davetlisi olarak geldikleri İncirliova’da kızlarının adını taşıyan Zeren Ertaş Tren Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Ziyaret duygusal anlara sahne oldu.


Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 25 Ekim’de asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. Zeren Ertaş’ın babası Akın Ertaş, annesi Serpil Ertaş, arkadaşları Sıla Yaman ve Melisa Pehlivan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya öncülüğünde tarihi hangar alanında yapılan ve Ertaş’ın adını taşıyan Tren Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Aileyi, Başkan Aytekin Kaya eşi Füsun Kaya ile birlikte karşıladı. Başkan Kaya’nın davetlisi olarak İncirliova’ya gelen aile fertlerinden anne Serpil Ertaş kızı Zeren’in adını taşıyan Tren Kütüphanesi’ni bulunduğu alana geldiğinde göz yaşlarına hakim olmadı. Duygu yüklü ziyarette acılı aile Başkan Kaya’ya proje için teşekkür etti.

Anne Ertaş, misafir olarak geldiği İncirliova’da, “Kızım vefat ettikten sonra bu üzücü olayda zaman içerisinde unutulup gidecek diye çok üzülmüştüm. Kızım İncirliova’yı hiç görmedi. Ama bu proje sayesinde Zeren’imin adı burada da yaşatılacak. Buraya gelen herkes kızımı tanıyacak. Beni çok memnun ettiniz. Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyarette konuşan baba Ertaş, “Kızım kitap okumayı çok severdi. Adının bir kütüphane ile yaşatılması çok anlamlı bir proje olmuş. Kızımın kitaplığında bulunan eserleri de projeye bağışlayarak onun okuduğu kitapların da bu kütüphane de yer almasını sağlayacağız. Başta başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ailenin İncirliova ziyaretinde konuşan Başkan Kaya, “Zeren kızımızın vefatı bizi derinden üzmüştü. Arkadaşlarımız ile birlikte bu projeye Zeren’in adını vermenin uygun olacağını düşündük. Karar Belediye Meclisimizden oy birliği ile geçti. Kütüphanemizde Zeren kızımıza ait özel bir köşe de yer alacak. Kütüphanemiz hem gençlerimizin eğitim alanında kendilerini geliştirecekleri hem de sosyalleşme imkanı bulacakları güzel bir mekan olacak. Buraya gelerek kitap okuyan herkes aynı zamanda Zeren’i de yâd edecek. Ailemizi burada ağırlayarak onların da projeyi görmelerini istedik. Kendilerine bizimle birlikte oldukları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İncirliovamızı güzelleştirecek projeler ile eğitim alanında gençlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.