Asimder Başkanı Gülbey: “Bekçiyan muhaliflerini şantajla durdurmaya çalışıyor”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asimder Başkanı Gülbey: “Bekçiyan muhaliflerini şantajla durdurmaya çalışıyor”
13 Kas 2017 / Pzt 10:49
/ 40 Kez Okundu
| |

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye Ermeni Cemaati Patrikliğine aday olan Başpiskopos Karekin Bekçiyan’ın rakibi olan Türkiye Ermeni Cemaati Patrik Vekili Aram Ateşyan’ı siyasi ve basın baskısıyla görevinden el çektirdikten sonra, şimdide Patrik adayı olmak isteyen İstanbul Büyükdere Surp Hıripsimyants Kilisesi Vakfı Başkanı Murat Süme hakkında iftira ve AGOS gazetesi aracılığı ile kara propaganda yaparak adaylık düşüncesinden vazgeçmesi için baskı kurulduğunu iddia etti

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye Ermeni Cemaati Patrikliğine aday olan Başpiskopos Karekin Bekçiyan’ın rakibi olan Türkiye Ermeni Cemaati Patrik Vekili Aram Ateşyan’ı siyasi ve basın baskısıyla görevinden el çektirdikten sonra, şimdide Patrik adayı olmak isteyen İstanbul Büyükdere Surp Hıripsimyants Kilisesi Vakfı Başkanı Murat Süme hakkında iftira ve AGOS gazetesi aracılığı ile kara propaganda yaparak adaylık düşüncesinden vazgeçmesi için baskı kurulduğunu iddia etti.
Türkiye Ermeni Cemaati Patriklik seçiminde şantaj ve kara propaganda yapılarak bir iç hesaplaşmaya gidildiğini belirten Asimder Genel Başkanı Gülbey, “Almanya ermeni Cemaati Ruhani Lideri Başpiskopos Karekin Bekçiyan Türkiye’deki resmi kurumları hiçe sayarcasına Ermenistan’da yapılan sözde uyduruk bir atamayla kendini Türkiye Ermeni Cemaatinin Patriğiymiş gibi bir davranış içerisindedir. İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliğinin bu usulsüz atamaya ve davranışlara karşı neden gereken yasaları uygulamıyor anlamış değiliz. Türkiye Ermeni Cemaati içerisinde gizli hesap ve hesaplaşmalar yapılmaktadır. Türkiye’de bulunan 57 Ermeni vakıfın gelirleri ile üzerlerine kayıtlı değer biçilmez mülkiyetlere göz dikilmiştir. Almanya devletinin politikalarının güdümünde bulunan ve vatandaşı olan Başpiskopos Karekin Bekçiyan ile Türkiye’deki yandaşları patrik adaylığına niyetlenen tüm adayları şantaj ve karalama politikasının içerisine girmişlerdir. Büyükdere Surp Hıripsimyants Kilisesi Vakfı Başkanı Murat Süme hakkında elektrik kaçakçılığı yaptığı yönde iddialar ve son zamanda özellikle Türkiye Ermeniler gazetesi olduğunu iddia eden AGOS gazetesi üzerinden de vakıfa ait Ermeni Mezarlığı hakkında kara propaganda yapılarak adaylık niyetinden vazgeçmesi istenilmektedir. Almanya Ermeni Cemaati Ruhani Lideri Karekin Bekçiyan,ın Türkiye Ermeni Cemaati Patrik adayı oluşu usulsüz. Türk milletinin katil olduğunu ima eden, Türkiye’yi sözde soykırımla suçlayan bir zihniyetin gelip Türkiye’de liderlik yapmasına her zaman karşıyız” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.