Asimder Başkanı Gülbey: “YPG ile PYD’ye Esad rejim ordusunun üniforması giydirilecek”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asimder Başkanı Gülbey: “YPG ile PYD’ye Esad rejim ordusunun üniforması giydirilecek”
21 Şub 2018 / Çar 11:06
/ 71 Kez Okundu
| |

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Suriye Afrin bölgesini işgal eden PYD/YPG/PKK terör örgütünün Türkiye’nin bölgeyi kurtarmak için başlattığı Zeytin Dalı operasyonu karşısında güç kaybetmesinden dolayı Beşar Esad ile anlaşma çabasına girdiğini ve son aşamasına gelindiğini, bu anlaşmada ki bir konuda PYD/YPG/PKK terör örgütü militanlarının üniforma değiştirerek Esad rejiminin ordusuna ait üniformaları giyerek Afrin’de rejimin askeri gibi görünerek yaşamlarına devam edecekleri olduğunu iddia etti

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Suriye Afrin bölgesini işgal eden PYD/YPG/PKK terör örgütünün Türkiye’nin bölgeyi kurtarmak için başlattığı Zeytin Dalı operasyonu karşısında güç kaybetmesinden dolayı Beşar Esad ile anlaşma çabasına girdiğini ve son aşamasına gelindiğini, bu anlaşmada ki bir konuda PYD/YPG/PKK terör örgütü militanlarının üniforma değiştirerek Esad rejiminin ordusuna ait üniformaları giyerek Afrin’de rejimin askeri gibi görünerek yaşamlarına devam edecekleri olduğunu iddia etti.
Suriye rejim askerleri sembolik bir birlikle “Halk Güçleri” olarak adlandırılarak Afrin’de TSK ve ÖSO kuvvetlerinin karşısına dikeceklerini belirten Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, “40 yılı aşkındır PKK terör örgütünü ve elebaşı Öcalan’ı ülkesinde besleyen her fırsatta Türkiye’ye karşı hain terör eylemlerinde kullanan Suriye rejimin PYD/YPG/PKK terör örgütü ile anlaşması normaldir. Dün baba Esad anlaştı bugün ise oğul Esad anlaşıyor. Türkiye Silahlı Kuvvetleri ile ÖSO kuvvetlerinin başlattığı Fırat Kalkanı operasyonunun devam ettiği Menbiç cephe sınırına sembolik rejim birliği yerleştirip PYD/YPG/PKK terör örgütünü koruma altına alan Esad rejimi aynı taktiği kaçan teröristleri korumak için uygulamak isteğindedir. Rejime ait topraklardan Afrin’e destek için geçen teröristlere izin vermiştir. Bu destek başarıya ulaşmayınca şimdide Menbiç taktiği uygulama peşindedir. İsrail bayrağı kullanan daha sonra ABD bayrağı kullanan PYD/YPG/PKK şimdi de Esad rejimi Suriye ordusuna ait askeri üniformalarını giyinmeye hazırlanıyor. Bunuda rejimin resmi haber ajansı SANA ile dünyaya duyurmaktan da çekinmiyorlar” dedi.
Rusya ve İran ikili standart uygulayarak Türkiye’ye dost görünüp arkadan ise Suriye rejimini kullanarak PYD/YPG/PKK terör örgütünü koruma altına alarak iki yüzlülük politikası yaptıklarını belirten Gülbey, “Suriye’de rejimin ordusu bulunmamaktadır, İran’a bağlı gönüllü kuvvetler ve Rusya ordusuna ait uçak ve zırhlı araçlar bulunmaktadır. Rusya başkanı Putin Suriye’de görev yapan ordu birliklerini ziyaret ettiğinde Suriye başkanı Beşar Esad’ın Putin ile görüşmek istemesini bir Rus generali engelleyebiliyorsa, Esad’ın Suriye’de söz hakkı bitmiştir. Suriye rejimini yönetir hale gelen Rusya ve İran Afrin ve Menbiç’te destek olsalar PYD/YPG/PKK terör örgütü bir hafta dayanamaz. Ancak o bölgede Türkiye’nin güçlenmesi ve söz hakkı olmasını istemiyor iki yüzlü davranmaktadırlar. PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan Türkiye’ye teslim edilmeden önce Suriye’de barındı, İran topraklarından geçti ve Rusya’da gizlendi. Bunların samimi olmadıkları buradan belli değimli. Asimder genel merkezi olarak Türk ordusunun yürüttüğü Zeytin Dalı operasyonunu sonuna kadar destekliyoruz” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.