Askeri Üniformayla Servis Tepki Çekti: 3 Kişi Gözaltına Alındı, Sınır Dışı İşlemleri Başladı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
 Askeri Üniformayla Servis Tepki Çekti: 3 Kişi Gözaltına Alındı, Sınır Dışı İşlemleri Başladı!
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
17 Nis 2024 / Çar 16:04
/ 2.103 Kez Okundu
| |

İstanbul'da bir restoranda askeri üniformayla servis yapıldığına dair görüntüler sosyal medyada infiale yol açtı.

Görüntülerin ardından harekete geçen yetkililer, işletme sahibi, işletme müdürü ve üniformayla servis yapan çalışanı gözaltına aldı. Yabancı uyruklu diğer çalışanların da oturum izinleri olmadığı ve sigortasız çalıştıkları tespit edildi. Bu çalışanlar muhafaza altına alınırken, sınır dışı işlemleri başlatıldı. Ayrıca işletmenin "Turizm İşletme Belgesi" iptal edildi.

Olay Nasıl Meydana Geldi?
Beyoğlu Hüseyinağa Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir restoranda askeri üniformayla servis yapıldığı anlar kameralara yansıdı. Görüntüler sosyal medyada paylaşıldı ve tepkilere yol açtı. Bunun üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan incelemelerde işletmenin Türk vatandaşı A.K.'ye ait olduğu ve videoda üniformayla servis yapan kişinin ise işletmede çalışan yabancı uyruklu Y.J. olduğu belirlendi.

Gözaltına Alınanlar ve Sınır Dışı İşlemleri
Olayla ilgili işletme sahibi A.K., işletme müdürü A.G. ve Y.J. gözaltına alındı. Ayrıca işletmede oturum izinleri olmadığı ve sigortasız çalıştıkları tespit edilen M.I., A.R. ve H.M.Y.A. isimli yabancı uyruklu çalışanlar da muhafaza altına alındı. Bu çalışanlar hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı.

İstanbul Valiliği'nden Açıklama
İstanbul Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada, şüphelilerle ilgili "Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" suçundan adli işlem başlatıldığını duyurdu. Ayrıca olayın meydana geldiği işletmenin "Turizm İşletme Belgesi"nin iptal edildiği de belirtildi.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.