Askerlikte Yeni Kurallar: Sözleşmeli Er ve Erbaşlar Dikkat!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Askerlikte Yeni Kurallar: Sözleşmeli Er ve Erbaşlar Dikkat!
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
25 May 2024 / Cmt 11:27
/ 1.138 Kez Okundu
| |

TSK, sözleşmeli er ve erbaşlar ile uzman erbaşlar için yeni bir sözleşme fesih sistemi getiriyor. Anayasa Mahkemesi'nin daha önce iptal ettiği yönetmelik maddeleri, bu sefer kanunla yeniden düzenleniyor. Bu da demek oluyor ki, askerlikten çıkarılma şartları değişiyor!

5 Ay Sonrası Tehlike Çanları Çalabilir: Dikkat et, sözleşmeni imzaladıktan sonra ilk 5 ay kritik bir dönem! Bu süre zarfında göreve uyum sağlayamayan veya başarısız olanlar, orduya veda etmek zorunda kalabilir.

Görevde Başarısızlık Affedilmiyor: Harekatlarda, operasyonlarda, iç güvenlikte, hudutlarda veya kolluk kuvvetlerinde yetersiz kalan, görevini ihmal eden veya birliğin güvenliğini tehlikeye atanlar da askerlikten çıkarılabiliyor.

Borç, Alkol ve Kumar Askerliğe Veda Sebebi: Maaşından fazla borçlanıp ödemelerini aksatanlar, alkol veya kumara düşkün olup özel ve mesleki hayatını olumsuz etkileyenler ve TSK'nın itibarını zedeleyen davranışlarda bulunanlar da TSK ile ilişiğini kesecek.

Uyuşturucuya Asla Yer Yok: Uyuşturucu ile yakalanan, kullanan veya ticaretini yapanlar, TSK'dan anında uzaklaştırılacak.

Fazla İzin Kaçınılmaz Sonu Getirir: Mazeretsiz olarak bir yıl içinde 7 günden fazla izin kullananlar da sözleşmelerini feshetmek zorunda kalacak.

Tazminatlar Arttı: Sağlık sorunları dışında bir sebeple askerlikten çıkarılanlar, devlet tarafından yapılan masrafların iki katını tazminat olarak ödeyecek. Disiplinsizliklerinden dolayı harp okullarından atılanlar ise bu tazminatı dört katı ödeyecek. Aynı kurallar astsubay meslek yüksekokulları için de geçerli olacak.

Bu yeni düzenlemeler, TSK'da daha disiplinli ve profesyonel bir ordu oluşturmayı amaçlıyor.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.