ASP İl Müdürü Özer: “Çocuklar ebeveynlerin fotoğrafıdır”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ASP İl Müdürü Özer: “Çocuklar ebeveynlerin fotoğrafıdır”
31 Ara 2017 / Paz 09:53
/ 78 Kez Okundu
| |

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, Yeşilhisar’daki ebeveynlere ‘21’inci yüzyılda anne ve baba olmak’ konulu konferans verdi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, Yeşilhisar’daki ebeveynlere ‘21’inci yüzyılda anne ve baba olmak’ konulu konferans verdi.

Yeşilhisar Kadın ve Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe ilçe Belediye Başkanı Abdülkadir Gündüz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, aile dinamiklerini güçlendirmeye yönelik eğitimleri önemsediğini belirten İl Müdürü Özer, söz konusu konferanslarda bugüne kadar 6 ilçede 300 bine yakın aile bireyine ulaştıklarını kaydetti.

Çocukların en çok ebeveynlerini örnek aldıklarını dile getiren İl Müdürü Özer, “Çocuklar hayatımızın fotoğraflarıdır, nasıl poz verirsek öyle resim alırız” dedi. İl Müdürü Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Onlarla az konuşup çok anlama yoluna gidin. Anlamadan anlaşılmayı beklemeyin. Bunun yolu da etkin ve kaliteli dinlemekten geçeceğini asla unutmayın. ‘Bunu neden yaptın? Neden sinirlisin?’ v.b. sorular çocuklara yargılayıcı ve tehdit edici gelebilir. Bunun yerine ‘Ne oldu? Nasıl oldu?’ gibi sorular sorarak onların duygu ve düşüncelerini öğrenmeye çalışın. Yaptıklarınız, eylemleriniz sözlerden daha etkilidir. Onlara dokunun, sıvazlayın, sarılın, temas kurun. Çocuklarınızla çocuklaşmayı asla ihmal etmeyin. Söz verdiğiniz şeyleri muhakkak yapmaya çalışın. Onları eleştirirken şahsını, kişiliğini değil; yapmış olduğu eylemi eleştirin. Çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslamayın. Hatalarını yüzüne vurmak yerine onlara yakınlık gösterin. İşi, gücü, eşi, aşı belli zamanlarda askıya alın, onlarla gezin, tozun, uzanın, takla atın. Her şeyin eksiksiz, hatasız ve kusursuz olsun yolundaki saplantılarınızı pencereden aşağı atın. Düşüncelerini değiştirmeden asla davranışlarını değiştirmeye çalışmayın. Çocuğunuza sevgiyi şartlı öğretirseniz oda sizi şartlı sever. İlginin dozajını iyi ayarlayın, aşırı ilgi, ilgisizlik kadar zararlıdır.”

Konferans sonunda Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Gündüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer’e plaket takdiminde bulundu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.