ATSO’da “Mesleki Yeterlilik Belge Zorunluluğu ve Teşvikler” Toplantısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ATSO’da “Mesleki Yeterlilik Belge Zorunluluğu ve Teşvikler” Toplantısı
09 Şub 2018 / Cum 11:46
/ 44 Kez Okundu
| |

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Mesleki Yeterlilik Belge Zorunluluğu ve Teşvikler” konulu bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini bildirdi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Mesleki Yeterlilik Belge Zorunluluğu ve Teşvikler” konulu bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini bildirdi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi tarafından 13 Şubat 2018 tarihinde “Mesleki Yeterlilik Belge Zorunluluğu ve Teşvikler” konulu bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini bildirildi.
Davut Çetin, “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekler’de, mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu olması nedeniyle sektör çalışanları ve faaliyet gösteren firmalarımızı bilgilendirme amacıyla 13 Şubat 2018 Salı günü 14.00-16.30 saatleri arasında Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Mehmet Ordukaya ve Birim Koordinatörü Gülden Arıkan’ın katılımları ile bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. İşletmelerin bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilecek olan toplantıda “Mesleki Yeterlilik Belgesi, Ulusal Mesleki Yeterlilik ve Standartlar, Belge Zorunluğu ve Teşvikler’ konularında bilgiler verilecek. Konuyla ilgili tüm üye ve çalışanlarımızın söz konusu toplantıya katılmalarını öneriyorum” dedi.

Belgesi Olmayan Tehlikeli Mesleklerde Çalışamayacak
“Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğin” 26 Eylül 2017 tarihli ve 30192 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Çetin, belge zorunluluğu getirilen meslek sayısı 81’e çıktığını ve Mesleki Yeterlilik Belgesi” ya da “Ustalık Belgesi” olmayan kişilerin çalıştırılması ve tespitinde işletmeye kişi başı 500 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi.

2020’ye Kadar Belge Masrafı İşsizlik Sigortası Fonundan
Davut Çetin, ayrıca tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin belge masrafı ile sınav ücretinin 31.12.2019 tarihine kadar İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacağını söyledi.
Davut Çetin, ATSO Mesleki ve Sınav Sertifikasyon Merkezi’nin (ATSO MESEM), mesleki yeterlilik belgelendirme çalışmalarını 2014 yılından itibaren turizm yiyecek içecek sektöründe yer alan 7 meslekte ve 09.01.2017 tarihinden itibaren ise TOBB MEYBEM A.Ş. ile yapılan işbirliği protokolü kapsamında belge zorunluluğunun olduğu 31 meslekte faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.