Avşar Türkmenleri Kongresi Adana’da yapılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
14 Şub 2018 / Çar 10:53
/ 71 Kez Okundu
| |

Dünya Avşarlar Derneği tarafından Adana da, Uluslararası Tarihi ve Kültürel Gelişim Sürecinde Avşar Türkmenleri Kongresi yapılacak

Dünya Avşarlar Derneği tarafından Adana da, Uluslararası Tarihi ve Kültürel Gelişim Sürecinde Avşar Türkmenleri Kongresi yapılacak.
Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi ve Sarıçam Belediyesinin katkıları ile Adana ‘da 18-22 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak olan Avşar Türkmenleri Kongresi için hazırlıklar devam ediyor.
Kongrenin Onursal Başkanlıkları Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar , Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve Dünya Avşarlar Derneği Genel Başkanı Şeref Kocakaya’nın yaptığı, Düzenleme Kurulunu Prof. Dr. Remzi Kılıç, Prof. Dr. Mustafa Talas, Dr. Shurubu Kayhan ve Öğr. Gör. Memduh Yağmur tarafından oluşmaktadır. Kongrenin, onur kurulunda ise Prof.Dr. Mustafa Kafalı, Kayseri Milletvekili Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu ve Tarım eski Bakanı Prof.Dr. Hüsnü Yusuf Gökalp bulunmakta.
Dünya Avşarlar Derneği Başkanı Şeref Kocakaya yaptığı açıklamada şunları dedi:
“Geçen yıl büyük bir organize olacak olan Türk Birliği Kurultayımızın güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesinden sonra, Türk Birliği Sempozyumu ile devam etmiştik. Bu yıl ise daha büyük bir organizasyon olan Uluslararası Tarihi Ve Kültürel Gelişim Sürecinde Avşar Türkmenleri Kongremiz ile yeniden harekete geçiyoruz. Avşar Türkmenleri Kongresi, Avşarların bu zamana kadar yaptığı en büyük bilimsel faaliyet olarak Türkiye’de bir ilk olacak. Katılımın ücretsiz olduğu Kongremizin bütün kurullarında çok önemli akademisyenlerimiz bulunmakta ve en iyiyi yapmaya gayret etmektedir.Dünyanın çeşitli yerlerinden gelecek bilim insanları yanında, çeşitli dernek başkanları, yazarlar, siyasetçiler, bürokratlar ve bütün Avşarlar davetlimizdir. Bilimsel kongremizin sosyal programları da dolu dolu geçecek. Çeşitli konserler ve Avşar yörelerine yapılacak geziler olacak. 5 gün boyunca Adana’yabir canlılık gelecek, bu da hem İlimizin tanıtımı, hemde İlimize bir katma değer oluşturacaktır. Özellikle bizlere destek olan Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan Belediyesi ve Sarıçam Belediye başkanlarına teşekkür ediyorum.”
Dünya Avşarlar Derneği Bilim Kurulu Başkanı Öğr.Gör.Memduh Yağmur ise yaptığı açıklamada, Kongrede, Avşar Türkmenleri ilgilendiren dil, edebiyat, tarih, eğitim, kültür, sanat, iletişim, uluslararası ilişkiler, bölgesel sorunlar, işletme, ekonomi, din, felsefe, sosyoloji, tarım, turizm, kadın çalışmaları ve fen bilimleri gibi alanlarda akademik konuların ve güncel meselelerin tartışılması, karşılıklı deneyimlerin paylaşılması, araştırma yöntemlerinin belirlenmesi, yeni bilimsel araştırma yönelimleri üzerinde fikir paylaşımında bulunulması ve gelecekte Avşar Türkmenleri ve Türk Dünyasında gerçekleştirilecek ortak projelere zemin hazırlanması amaçlanmaktadır. Avşar Türkmenleri araştırmalarıyla ilgilenen akademisyen ve araştırmacıların bir araya gelmesini sağlayacak olan bu Kongrenin Türk Dünyasının nitelikli bilgi üretimine katkı sağlaması ve bilim dünyasının tüm paydaşlarına yeni bakış açıları sunması beklenmektedir.
Kongre ile bilimsel etkinliklerin yanında gerçekleştirilecek olan kültürel etkinliklerle, bu coğrafya üzerindeki tarihi, dili ve kültürü bir Türk topluluklarının ve özelde Avşarların, onlarla aynı coğrafyada yaşayan akraba ve komşu toplulukların birbirleriyle iletişimlerinin ve işbirliklerinin artırılması ve işbirliklerine katkı sağlanması da amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.