Ayçiçeği Vadisi ile Bisiklet Adası projesi bir arada yapılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ayçiçeği Vadisi ile Bisiklet Adası projesi bir arada yapılacak
13 Ara 2017 / Çar 15:44
/ 52 Kez Okundu
| |

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun, Yenikent Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri ve bölge sakinleriyle bir araya geldiği toplantıda Ayçiçeği Vadisi ile Bisiklet Adasının bir arada yapılması için proje tanıtıldı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun, Yenikent Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri ve bölge sakinleriyle bir araya geldiği toplantıda Ayçiçeği Vadisi ile Bisiklet Adasının bir arada yapılması için proje tanıtıldı.
Geçtiğimiz günlerde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bisiklet Adası’nın Yenikent’e yapılması gündeme geldiğini ve konuyla ilgili toplantı yapılacağını duyurmuştu. Bu kapsamda Ayçiçeği Vadisi ile Bisiklet Adasının bir arada yapılması için proje tanıtıldı. AKOM’da gerçekleştir ilen toplantıya SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları; Ayhan Kardan, Zafer Poyraz, Başkan Danışmanları; Prof. Dr. Hamza Al, Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, daire başkanları, Yenikent Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Fikri Arslan ve bölge sakinleri katıldı. Proje sorumlusu Hayri Baysak, Bisiklet Adası ve Ayçiçeği Vadisi’ni bir arada hayata geçir ileceği çalışmayı katılımcılarla paylaştı. Projenin detaylarını paylaşan Hayri Baysak “Projemiz üç alandan oluşacak. İlk alanda Bisiklet Adası ve Bisiklet Kulübü yer alacak. Sosyal donatı alanları ve bölge ticaretine büyük katkı sağlayacak kafeler bu alanda bulunacak. SASKİ ve Büyükşehir iş birliği ile ikinci alanda biyolojik gölet inşa ed ilecek. Aynı zamanda gölletin etrafında vakit geçirmek isteyen vatandaşlarımız için kafeteryalar olacak. Projenin üçüncü alanında a ilelerin çocuklarıyla gün boyu vakit geçireb ilecekleri mekanlar tasarladık. Çeşitli kademelerden oluşan üçüncü alanda a ileler için yeşillikler içinde bir park inşa edeceğiz. 150 araçlık otopark da projenin içerisinde yer alacak” dedi.
Camili Mahalle Muhtarı Yunus Özçelik ise projeyi çok beğendiğini ifade ederek, teşekkürlerini iletti. Toplantıda yer alan bölge sakinleri de projeden duydukları memnuniyeti d ile getirdi. Yenikent Dernek Başkanı Fikri Arslan, “Heyecan verici ve güzel proje için teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Güzel proje Yenikent’e çok yakışacak” diye konuştu.
Başkan Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak Ayçiçeği Vadisi projesinin sözünü vermiştik. Geçtiğimiz günlerde Bisiklet Adasının Yenikent’e yapılması talebiyle projenin birleştirilmesine karar verdik. Çalışmalar gerçekleştirdik. İnşallah projedeki eksiklikleri en kısa süre içerisinde tamamlayarak yapım için çalışmaya başlayacağız. Hedefimiz; uluslararası şampiyonaya yetiştirmek. Yenikent’e ve şehrimize hayırlı olsun. Bölgedeki doğal hayatı bozmadan, vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde vakit geçireb ileceği uluslararası nitelik taşıyan Sağlıklı Yaşam Vadisi projesini geliştiriyoruz. Projemiz çok geniş bir kitleye hitap edecek. Çocuklar, gençler, yaşlılar, bisikletç iler, koşucular ve tüm bölge halkı inşa edeceğimiz çalışmayı istediği her vakit kullanab ilecek. İnşallah proje çalışmalarımızın tamamlanmasıyla çok güzel bir çalışma ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.
Toçoğlu, projenin 2020 yılında gerçekleştir ilecek olan Uluslararası Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası’nda şehrin yüzü olacağını belirterek, “Projemiz 2020 yılında gerçekleştir ilecek Uluslararası Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası’nda şehrimizin yüzü olacak. Yeşillikler içerisinde yeni bir yaşam alanı. Çocuklar için oyun alanları, yetişkinler için fitness, koşu, yürüyüş alanları yine projemizin içerisinde olacak. Şehrin karmaşasından ve gürültüsünden kaçmak isteyen hemşer ilerimize huzur verecek. Bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.