Aydın’da kedirgen otu garibana iş, zengine aş oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aydın’da kedirgen otu garibana iş, zengine aş oldu
26 Mar 2018 / Pzt 09:47
/ 200 Kez Okundu
| |

Aydın ve çevre illerde doğada kendiliğinden çıkan ve tilki kuyruğu, sarmaşık, acı ot ve kedirgen gibi isimler verilen ot garibana iş zengine aş oldu

Aydın ve çevre illerde doğada kendiliğinden çıkan ve tilki kuyruğu, sarm ık, acı ot ve kedirgen gibi isimler verilen ot garibana zengine oldu. Lezzetinin yanında çok sağlıklı olduğu için bölge halkının bahar mevsimine gir te şifa için tükettiği otlar, dağ köylerinde y ayan yüzlerce k iye ekmek kapısı oluyor.
Aydın’da zeytin sezonun ardından dağ köylerinde y ayıp arazisi olmayan pek çok k inin kedirgen otu toplayarak geçimini sağladığını belirten vatand lardan Yalçın Zeybek, tabiatın Aydın’da sunduğu imkan ve güzellikler sayesinde eli ayağı tutan hiç kimsenin sorunu y amadığını söyledi. Aydın’da mantar, çıntar, kedirgen ve çeşitli bitkilerin kendiliğinden yet tiğini ve dağa ormana giden herkesin bu bitkileri hiç para vermeden toplayıp şehirde sattığını belirten Zeybek, bu yıl mevsim şartlarının müsait olması nedeniyle kedirgen otunun çok bol olduğunu söyledi.
Sezon b ında bağı 10 TL’ye satılan kedirgen bu günlerde 3 bağı 10 TL’ye satılıyor. İzmir ve İstanbul b ta olmak üzere yurdun değ ik illerine de Aydın’dan kedirgen gönderilirken bahar mevsimi boyunca köylerden şehre inen pek çok k i şehir merkezinde kedirgen satarak evin nafakasını temin ediyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.