Aydın’da kuraklık tehlikesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aydın’da kuraklık tehlikesi
07 Mar 2018 / Çar 08:43
/ 40 Kez Okundu
| |

En kurak kış mevsimlerinden birinin yaşandığı Aydın’da geçtiğimiz yıl taşan barajlar bu yıl suya hasret kaldı

En kurak kış mevsimlerinden birinin yaşandığı Aydın’da geçtiğimiz yıl taşan barajlar bu yıl suya hasret kaldı. Geçtiğimiz yıl zorunlu olarak su salımı yapılan Çine Adnan Menderes Barajı’nda, bu yıl susuzluk nedeniyle adacıklar ortaya çıktı. DSİ tarafından yasaklandığı gerekçesi ile barajların su durumu konusunda açıklanma yapılmazken, Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı kuraklık bakımından endişeli olduklarını tedbirlerin şimdiden alınması gerektiğini söyledi.
Aydın’ın tarım sulaması bakımından can damarı bakımındaki Kemer, Adıgüzel ve 2010 yılında faaliyete geçen Çine Adnan menderes Barajları’nda su seviyelerinin oldukça düşük olduğu görüldü. Geçtiğimiz yıllarda yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı için zorunlu su tahliyesi yapılan barajların bu yıl dolması bekleniyor.
“ DSİ bilgilendirme yapmayı yasakladı”
Geçtiğimiz yıllarda rutin aralıklarla yağış ve barajların durumu ile ilgili kendilerine bilgilendirme yapıldığını ancak bu yıl Ziraat Odası olarak kendilerine de bilgi verilmediğini belirten Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı,”Önümüzde bir süre daha vakit var ama bu yıl sezon çok kurak geçti. Kışın ortasında sayılmamıza rağmen sıcaklar arttı, beklenilen yağış olmadığı gibi yağışlar mevsim normallerinin de altında seyrediyor. Yağmur için duadan başka yapılabilecek bir şey yok ama, mevcut suyun planlı ve programlı kullanılması için yapılacak şeyler var. Şu anki durum susuzluk açısında zor bir yıla benziyor. Rakamlar açıklanmasa da barajlardaki seviye düşük” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.