Aydınlatma arızasını şikayet etti, 25 TL tazminat aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
08 Oca 2018 / Pzt 12:38
/ 56 Kez Okundu
| |

Aydınlatma Portalı yönetimi adına BİMER’e gönderilen şikayet başvurusunda, Trabzon’da bir araçlı alt geçitteki aydınlatmaların çalışmadığı yönünde önce Trabzon Valiliği’ne oradan da Çoruh Elektrik Dağıtım Şirketi’ne şikayet dilekçesi veren şahıs, 25 TL tazminat kazandı

Aydınlatma Portalı yönetimi adına BİMER’e gönderilen şikayet başvurusunda, Trabzon’da bir araçlı alt geçitteki aydınlatmaların çalışmadığı yönünde önce Trabzon Valiliği’ne oradan da Çoruh Elektrik Dağıtım Şirketi’ne şikayet dilekçesi veren şahıs, 25 TL tazminat kazandı.
Trabzon Fatih Mahallesi, Hacı Ziya Esen Habiboğlu Araçlı Alt Geçidi’ndeki aydınlatma arızası Aydınlatma Portalı yetkililerinin dikkatini çekti ve bu durumun tehlike oluşturacağı konusunda bilgi edinme başvurusu yapıldı. Başvuru Çoruh Elektrik Dağıtım Şirketi’ne sevk edilse de, herhangi bir dönüş yapılmadı. Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği’nin ticari kalite göstergeleri ve yapılacak işlemler konulu 19. maddesi gereğince ilgili başvurunun cevaplama tarihinin standart süre aşımına uğraması nedeniyle dağıtım şirketi 25 TL tazminat ödemek zorunda k aldı.
Konu hakkında açıklama yapan Aydınlatma Portalı kurucusu Emre Yılmaz, “Yollardaki aydınlatma eksikleri ve arızaları, trafik güvenliğini tehlikeye atmakta, kazalara davetiye çıkarmaktadır. Bu yüzden gördüğünüz eksikleri dağıtım şirketleri ve belediyelere bildirmelisiniz. Bu bildirimin takibi yasal bir zorunluluk dolayısıyla şikayetin ardından gerekli onarımlar yapılacaktır. Araç trafiğinin olduğu yerlerde yaşanan aydınlatma arızaları çok önemli. Titizlikle değerlendirilmeli, arızalar kısa sürede giderilmelidir. Karanlık yollarda trafik kazaları olabilir, sonuçları can kaybına kadar gidebilir. Vatandaş olarak haklarımızı bilmiyoruz. Kanunlar bizden yana ve biz bunun bilincinde olmalıyız. Bilinçli vatandaşlar olarak gördüğümüz arıza ve eksiklileri yetkili makamlara iletmeliyiz” dedi.
Aydınlatma Portalı yönetimi aldığı tazminatı Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.
Araçlı alt geçitteki şikayete konu aydınlatma arızasının giderildiği öğrenildi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.