Aydınlı veteriner hekimler meslektaşları Mehmet Akif Ersoy’u andı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aydınlı veteriner hekimler meslektaşları Mehmet Akif Ersoy’u andı
28 Ara 2017 / Per 13:55
/ 127 Kez Okundu
| |

Aydın Veteriner Hekimler Odası tarafından ADÜ Veteriner Fakültesi’nde düzenlenene etkinlikle aynı zamanda veteriner hekim olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 81

Aydın Veteriner Hekimler Odası tarafından ADÜ Veteriner Fakültesi’nde düzenlenene etkinlikle aynı zamanda veteriner hekim olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 81. yılında anıldı. Program kapsamında Mehmet Akif Ersoy’un ruhuna lokma döktürülürken aynı zamanda veteriner ilaçlarında yeni uygulamaya geçecek e-reçete hakkında da Aydın’da görev yapan veterinerler bilgilendirildi.
ADÜ Veteriner Fakültesi Salonu’nda gerçekleştirilen programa İstiklal Marşı’nı okuyarak başlayan veteriner hekimlere aynı zamanda meslektaşları olan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı. ADÜ Fakültesi Veterinerlik Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sedat Arslan tarafından yapılan sunumda, Milli Şair olarak bilinen Mehmet Akif Ersoy’un aynı zamanda iyi bir veteriner hekim olduğu Edebiyat hocalığına atanana kadar veteriner olarak önemli vazifeler yaptığı belirtildi.
Aynı zamanda meslektaşları olan merhum Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 81. Yılında farklı bir şekilde andıklarını belirten Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, “Milli Şairimiz ve aynı zamanda mesleki büyüğümüz olan Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, kişiliği ve eserleri dün olduğu gibi bugün de milletimize esin kaynağı olmaktadır. Vefatının üzerinden 81 yıl geçmiş olmasına rağmen, insanların gönlündeki en müstesna yerini korumaktadır. Mehmet Akif gibi değerleri yaşatmak, fikirlerini, eserlerini, kişiliğini, kimliğini anlayıp anlatmak gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Program kapsamında Mehmet Akif Ersoy’un ruhuna lokma döktürülürken, veteriner hekimlere de 2018 yılı itibariyle uygulanmaya başlayacak olan e-reçete konusunda bilgilendirme yapıldı. Programa veteriner hekimlerin yanı sıra öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.