Azerbaycan Dostluk Parkı ve Hocalı Katliamı Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
25 Şub 2018 / Paz 17:20
/ 52 Kez Okundu
| |

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Azerbaycan Dostluk Parkı ve Hocalı Katliamı Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Azerbaycan Dostluk Parkı ve Hocalı Katliamı Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi. 33 bin metrekare alan üzerine kurulan park, vatandaşın birçok bakımdan ihtiyacını karşılayacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iki ülke halkı arasındaki bağların güçlenmesine katkıda bulunacak olan Azerbaycan Dostluk Parkı ve Hocalı Katliamı Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi. Öte yandan, bölge halkına önemli bir hizmet sunacak olan 417 araçlık Zeminaltı Otoparkı da yapılan törenle hizmete açıldı. Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesi Fatih Caddesi 2008 Sokak’ta hizmete giren önemli eserlerin açılışına Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bizim halklarımızın kaderi birbirine bağlı”
Parkın açılışında konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, “Bu dostluk parkının ve Hocalı Katliamı Anıtı’nın yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizim halklarımızın kaderi birbirine bağlı olduğu gibi, bizim hoş günümüz de, sevincimiz de bizim kederimiz de aynıdır. Ve bu kader bize Yaradan tarafından verilmiştir.Bakın bugün Türkiye’nin sorunları, Afrin’de Türkiye’yi destekleyen kim var? Azerbaycan devleti ve Azerbaycan halkı var. 15 Temmuz olaylarında Türkiye’yi net destekleyen kim oldu? Azerbaycan devleti, Azerbaycan halkı oldu. Türkiye hükümetinin attığı bütün adımları net destekleyen kimdir? Azerbaycan devleti, Azerbaycan halkıdır. Aynı kaderi de biz yaşıyoruz. Bizim bütün sevincimizin de kederimizin de yanında hep siz büyük Türk halkı, bizim kardeşlerimiz oldu” diye konuştu.

“Çok anlamlı bir açılışta birlikteyiz”
Azerbaycan’ın her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu ifade eden Vali Vasip Şahin ise, “Anlamlı bir açılışta beraberiz. Öncelikle Azerbaycan Dostluk Parkı’nın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Bu bölgeye, Bağcılar halkına hizmet verecek çok güzel bir park. Bir başka anlamlı açılış daha yapacağız. Hocalı Katliamı’nda hayatını kaybeden şehitlerimizin hatırasının temsil edildiği Hocalı Katliamı Anıtı. Allah rahmet eylesin. O gün çok acılar yaşandı. O acıları Azerbaycan halkı çok yakından biliyor ki bizim buradaki vatandaşlarımız da çok yakından ve kalbinden hissediyor. Çünkü Azerbaycan’da en ufak bir sızı olsa o sızı bizim yüreğimizde canlanmadıkça biz kardeş saymayız kendimizi” şeklinde konuştu.

“Bu park çok önemli bir tarihi bilinci canlı tutacak”
Türkiye’nin Azerbaycan ile dostluğunun çok derinlere dayalı olduğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da, “ Azerbaycan ve Türkiye ilişkileri sadece bir stratejik ilişki değildir. Ortak değerlere, tarihe, kültüre, dile, coğrafyaya dayalı derin bir kardeşliktir. Bugün burada medeniyetimizin sembolü İstanbul’da bir aradayız. Dilimiz bir gönlümüz bir. Ve bu birlikteliği taçlandırmak için kardeşliğimizin bir nişanesi olarak Azerbaycan Dostluk Parkı ve Hocalı Katliamı Anıtı’nın açılışını hep beraber gerçekleştiriyoruz. Bu park çok önemli bir tarihi bilinci canlı tutmak, ayakta tutmak, unutturmamak için önemli bir park” ifadelerini kullandı.
Böylesine anlamlı bir eserin Bağcılar’da inşa edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, “ Azerbaycan başkonsolosumuz bizleri ziyaret ettiğinde bir dostluk parkı yapalım diye bir fikir beyan etmişti. Daha sonra da görüşmelerimizde bu parkın bunun için uygun olacağını birlikte düşündük ve karar verdik. Kendilerinin önerileriyle ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın da tezhipleriyle böyle güzel bir dostluk parkını da Bağcılar’ımıza kazandırmış olduk” dedi.
Açılışı gerçekleştirilen Azerbaycan Dostluk Parkı her yaştan ilçe sakinine hizmet verecek. Pazar yeri ve yeşil alanın yer aldığı tesiste 417 araçlık otopark da hizmet verecek. Tesiste ayrıca çocuk oyun alanı, spor hizmet birimleri, ileri yaş egzersiz aletleri, çocuklar için tırmanma duvarı ve ahşap şehir terası, çim amfi, su göleti ve dinlenme alanı da bulunacak.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.