Bafra’da Fatma Çavuş anıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bafra’da Fatma Çavuş anıldı
08 Mar 2018 / Per 12:41
/ 209 Kez Okundu
| |

Samsun’un Bafra ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Fatma Çavuş” söyleşi programı düzenlendi

Samsun’un Bafra ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “ Fatma Çavuş” söyleşi programı düzenlendi.
Bafra Belediyesi destekleriyle, Doğankaya Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi ile Galip Öztürk Ortaokulu tarafından Samsun Maarif Hareketi kapsamında hazırlanan “Birlikte Farklıyız, Paylaştıkça Aynıyız Projesi” çerçevesinde yapılan söyleşiye konuşmacı olarak Dağ Köylü Fatma Çavuş kitabını yazan eğitimci-yazar Hasan Yiğit konuşmacı olarak katıldı.
Eğitimci-yazar Hasan Yiğit, “Şerife Bacı, Erzurumlu Kara Fatma, Halime Çavuş kadar, cephe savaşı yaparak, düşmanla göğüs göğüse çarpışarak onlardan birkaç gömlek daha ileride kahramanlıklar göstermiş Fatma Çavuş’umuzu maalesef tanımıyoruz. Ancak son 2 yılda, tanınması, anlatılması noktasında bir takım mesafeler kat edildi. Büyükşehir Belediyemizce köyüne anıt mezar yapıldı. Pek de hoş görüntüsü olmayan mezarı düzeltildi ve mezarlığın olduğu yere kadar da Büyükşehir Belediyemizce beton asfalt dökülerek insanlarımızı o tarihi mekanlarımızı ziyarete gelmeleri kolaylaştırıldı. Hatta dizi yapılması konusunda da senaryo çalışmaları başladı” dedi.
Hasan Yiğit’in söyleşisinin ardından Fatma Çavuş kitabında geçen türküler seslendirildi. Program sonunda konuşan Belediye Başkanı Zihni Şahin, etkinliğe katılan kadınların Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Huzur, barış, kardeşlik içerisinde nice yılları yaşamanızı diliyorum” ifadesini kullandı.
Düzenlenen programa ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.