Bakan Çavuşoğlu 14-15 Mart’ta Azerbaycan’a gidecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakan Çavuşoğlu 14-15 Mart’ta Azerbaycan’a gidecek
12 Mar 2018 / Pzt 17:17
/ 15 Kez Okundu
| |

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’a refakat etmek ve Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan-İran Dışişleri Bakanları Dörtlü Toplantısı’na iştirak etmek üzere Azerbaycan’a gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’a refakat etmek ve Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan-İran Dışişleri Bakanları Dörtlü Toplantısı’na iştirak etmek üzere Azerbaycan’a gidiyor.
Başbakan Binali Yıldırım, 14-15 Mart 2018 tarihlerinde, 6. Küresel Bakü Forumu vesilesiyle Azerbaycan’a bir ziyaret gerçekleştirecek. Başbakan Yıldırım’a, ziyaret çerçevesinde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu refakat edecek. Bakan Çavuşoğlu, 15 Mart’ta Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan-İran Dışişleri Bakanları Dörtlü Toplantısı’na iştirak etmek üzere Bakü’yü ziyaret edecek. Dışişleri Bakanlığından toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, “Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan ve Türkiye-Azerbaycan-İran arasında mevcut Üçlü İşbirliği Mekanizmalarını tamamlayıcı nitelikte olan Dörtlü İşbirliği Mekanizması, bölgemizde karşılıklı yarar temelinde ve ortak çıkarlar doğrultusunda yeni bir sinerji yaratılmasını hedeflemektedir. Bu çerçevede, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan-İran Dışişleri Bakanları Dörtlü Toplantısı, ekonomi, ticaret, ulaştırma, enerji, çevre, sağlık, turizm, kültürel faaliyetler ve beşeri ilişkiler gibi alanlarda işbirliği olanaklarının araştırılmasına ve bölgesel konularda dörtlü formatta görüş alışverişinde bulunulmasına imkan tanıyacaktır. Toplantı vesilesiyle Bakan Çavuşoğlu muhataplarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de planlanmaktadır” denildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.