Bakan Işıkhan'dan çalışma saati açıklaması!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakan Işıkhan'dan çalışma saati açıklaması!
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
24 Şub 2024 / Cmt 14:26
/ 624 Kez Okundu
| |

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Manisa'da düzenlenen İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi bölge toplantısında kadın istihdamına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde!

Manisa'da gerçekleştirilen 'İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi' bölge toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadın istihdamının önemine vurgu yaptı.

Toplantıda konuşan Bakan Işıkhan, kadınların yenilikçi bakış açısına ve çözüm odaklı fikirlerine ihtiyaç olduğunu belirterek, kadın istihdamının Bakanlık olarak öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti. İş-Kur aracılığıyla yürütülen projeler ve aktif işgücü programlarıyla kadın istihdamını desteklediklerini dile getiren Bakan Işıkhan, geçtiğimiz yıl içerisinde 27 binin üzerinde kadının kurs ve programlardan yararlandığını söyledi.

Bakan Işıkhan, İş-Pozitif programı kapsamında son iki haftada 15 bin 262 kadının işe yerleştirildiğini duyurarak, bu programın ve diğer istihdam politikalarının etkinliğine vurgu yaptı. İş-Pozitif'in daha da tanıtılması ve bu bilincin yayılması için çalışacaklarını belirten Bakan Işıkhan, kadın istihdamının her geçen gün artırılacağını ifade etti.

Ayrıca toplantıda, esnek çalışma saatleri ve mesai saatlerinin düşürülmesiyle ilgili yapılan toplantılara da değinen Bakan Işıkhan, kamuoyunda yer alan haberlerin doğruluğuna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantının sonunda Manisa Valisi Enver Ünlü tarafından Bakan Işıkhan'a günün anısına hediye takdim edildi. Bakan Işıkhan ise, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde kadın istihdamına katkı sağlayan firmalara plaketlerini takdim etti ve iş pozitif kadın standını gezdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.