Bakan Özlü, Aziz Sancar bursunu kazanan Nazlı Değer’i kabul etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
12 Şub 2018 / Pzt 16:41
/ 101 Kez Okundu
| |

ANKARA (İHA) – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’de Fulbright Eğitim Komisyonu’nca Aziz Sancar bursu almaya hak kazanan ilk isim olan Nazlı Değer’i, annesi Şengül ve babası Mehmet Ali Değer ile birlikte makamında kabul etti

ANKARA (İHA) – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’de Fulbright Eğitim Komisyonu’nca Aziz Sancar bursu almaya hak kazanan ilk isim olan Nazlı Değer’i, annesi Şengül ve babası Mehmet Ali Değer ile birlikte makamında kabul etti.
Bakan Özlü, ‘Bilimde Kadınlar Günü’nde Türkiye’de Fulbright Eğitim Komisyonu’nca Aziz Sancar bursu almaya hak kazanan ilk isim olan Nazlı Değer’i, annesi Şengül ve babası Mehmet Ali Değer ile birlikte makamında kabul etti. Nazlı Değer’i başarısından dolayı tebrik eden Özlü, Değer’in, bakanlıkta Şube Müdürü olarak çalışan Şengül Değer’in kızı olduğunu belirterek, böyle değerli bir ismi 11 Şubat Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Genç bilim kadınlarının, uluslararası alanda elde ettikleri başarıların, sadece kadınlarımız için değil, toplumun bütünü için birer ilham kaynağı olduğunu belirten Özlü, kadınların ekonomide, ticarette, üretimde, bilimde, girişimcilikte, eğitimde, siyasette, hayatın her alanında daha fazla yer almalarının gurur verici olduğunu söyledi. Özlü, “Sevinerek ifade etmek isterim ki; son 15 yıllık süreçte, kadın akademisyenlerimizin sayısındaki artış, erkeklerden çok daha fazla olmuştur. 2002 yılında, 26 bin kadın akademisyenimiz varken, bugün bu sayı 65 bindir. Bugün Türkiye’de 6 bin 900 Kadın Profesörümüz, 5 bin 300 kadın doçentimiz görev yapmaktadır. Yükseköğretimde kız ve erkek öğrenci sayılarımız, birbirine çok yakındır. Ben inanıyorum ki; bugün burada olduğu gibi, kadınlarımız bilimin içinde daha fazla yer alacaklardır” dedi.
Bakanlık olarak, kadınların kariyer planlamalarına, her zaman destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Özlü, 2.Ulusal Antarktika seferinde yer alacak bilim insanlarının 4’ünün, kadın olduğunu söyledi.

“Türk kadınlarının dünyadaki başarıları mutluluk verici”
Nazlı Değer ise, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar’ın kendisini seçmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, ABD’de doktora eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönerek, edindiği bilgileri gelecek nesillere aktarmak ve vatana millete faydalı bir birey olmak için çalışacağını söyledi. Annesinin bu bakanlıkta çalışmasından ve Bakan Özlü’nün kendilerini kabul etmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Değer, kendisi gibi genç kadın bilim insanlarına yönelik şunları söyledi:
“Hayatın her alanında olduğu gibi bilimde de kadınlar birçok sorunla karşılaşmaktadırlar.Bu sorunlar bilimin kadınlar için zorlayıcı olmasından çok, dünyada kadınlara biçilen rolden dolayı öne gelmektedir.Ama dünyada Türk kadınlarının başarısı da bir bakışta kolayca görülebilir ve kadınlar bu konuda kendi emekleriyle, dişleriyle, tırnaklarıyla kazıyarak iyi konumlara gelmişlerdir. Bu da çok büyük mutluluk verici, gurur vericidir.”
Genç genetik bilimci, Aziz Sancar’ın yanında "DNA"yı araştıracak
Bilkent Üniversitesinde kanser üzerine araştırmalar yapan genç genetik bilimci Nazlı Değer, Ağustos ayında Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek, Kuzey Karolina Üniversitesinde Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile kanserin yanı sıra DNA hasarları ve onarımı üzerine araştırmalar yapacak.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.