Bakan Yusuf Tekin'den Mezuniyet Baloları İddialarına Yanıt

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakan Yusuf Tekin'den Mezuniyet Baloları İddialarına Yanıt
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
03 Haz 2024 / Pzt 18:32
2 dk okuma / 3.496 Kez Okundu
| |

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, NTV'de katıldığı canlı yayında, mezuniyet baloları ve yeni müfredata yönelik eleştiriler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Tekin, sosyal medyada dolaşan 'mezuniyet törenleri yasaklandı' iddialarını yalanlayarak, bu konuda yanlış anlaşılmalar olduğunu belirtti.

MEZUNİYET BALOLARI YASAKLANMADI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayınladığı yeni genelge, okullardaki mezuniyet törenleriyle ilgili düzenlemeler içeriyor. Genelgeye göre, mezuniyet etkinlikleri için MEB'in onayı gerekecek ve törenlerde şatafata izin verilmeyecek. Ayrıca, etkinliklerin okulların uygun mekanlarında yapılması, veli izni alınması ve öğrencilerin gelişim seviyelerine uygun olması gerektiği vurgulandı.

Bakan Tekin, liselerde mezuniyet balolarının yasaklandığı iddialarını yalanladı ve "Niye yasaklayalım mezuniyet balolarını ki? Biz mezuniyet balolarını falan yasaklamadık. İlave maddi külfete neden olmasını istemiyoruz." dedi. Velilerden gelen şikayetlere değinen Tekin, 5 yıldızlı otellerde yapılan baloların maddi yük oluşturduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin okullarda yapılmasını istediklerini ifade etti.

YENİ MÜFREDAT ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Yeni müfredat hakkında yapılan eleştirilere de değinen Bakan Tekin, müfredatın uluslararası standartlara uygun olarak revize edildiğini belirtti. Tekin, "Türkiye'nin uluslararası anlamda rekabet edebilecek mekanizmaların bize önerdikleri bazı referanslar var. 'Sizin müfredatınız ortalama OECD ülkesinin müfredatından daha yoğun.' diyorlar. Bu bir eleştiri konusuydu. 'Beceri odaklı eğitime geçti dünya sizin de buna geçmeniz lazım.' eleştirileri yapılıyordu." şeklinde konuştu.

MÜFREDATA İLİŞKİN GERİ BİLDİRİMLER

Müfredat değişiklikleri konusunda 67 bin görüş aldıklarını belirten Tekin, bu görüşler doğrultusunda revize yapıldığını ve yeni müfredatın 2024-2025 öğretim yılında uygulanmaya başlayacağını söyledi. "İtiraz edenlerin neye itiraz ettiklerini bilmiyorum. Beceri odaklı başarıya geçtiğimize mi itiraz ediyorsunuz? Çocuklarımızın merhametli, milli ve manevi değerlerine bağlı öğrenci profiline mi itiraz ediyorsunuz?" diye soran Tekin, eleştirileri saygıyla karşıladıklarını ancak müfredatın her zaman revize edilebilecek bir yapıda olduğunu vurguladı.

OSMANLI VE CUMHURİYET DÖNEMLERİ

Tekin, "Osmanlı iyi Cumhuriyet kötü" gibi ikilemlere karşı olduğunu belirterek, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e bir devamlılığın çocuklar tarafından içselleştirilmesini istediklerini söyledi. "Osmanlı devleti, ondan önceki Türk devletleri bizim. Osmanlı'dan Cumhuriyet'e bir devamlılığın çocuklarımız tarafından içselleştirilmesini istiyoruz." dedi.

HEYBELİADA RUHBAN OKULU

Heybeliada Ruhban Okulu'nun durumu hakkında da konuşan Bakan Tekin, kişisel olarak okulun açık olmasını arzu ettiğini belirtti. Ancak, olayın siyasal boyutuna dikkat çeken Tekin, "Kişisel olarak okulun açık olmasını arzu ederim. Bize düşen şey bu konudaki kararımızı verdiğimizde Sayın Cumhurbaşkanımız hangi yöntemlerle çalışabiliriz araştırmasını istemişti. Orada bir lise açık. Bu bir ruhban okulu olarak faaliyet verebilmesi açısından kendi çalışmamızı yapıyoruz. Alınacak karara göre atılacak adımları belirledik." diye konuştu.

Bakan Yusuf Tekin'in bu açıklamaları, mezuniyet törenleri ve yeni müfredat konularında kamuoyunda yanlış anlaşılmaların önüne geçmeyi amaçlıyor ve eğitim sistemine yönelik yapılan değişikliklerin arkasındaki mantığı açıklığa kavuşturuyor.

 

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.