Bakü fatihi Nuri Paşa anıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakü fatihi Nuri Paşa anıldı
30 Mar 2018 / Cum 11:05
/ 36 Kez Okundu
| |

Keçiören Belediyesi, Bakü fatihi Nuri Paşa için anma programı düzenledi

Keçiören Belediyesi, Bakü fatihi Nuri Paşa için anma programı düzenledi.
Keçiören Belediyesi, Kafkas Ordusu’nun kuruluşunun 100. yılında Bakü’yü Ermeni çetelerinden ve Bolşevik işgalinden kurtaran Bakü fatihi Nuri Paşa için bir anma programı düzenledi. Programa katılan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kazım Çavuşoğlu, bin 130 şehit veren Kafkas İslam Ordusu’nu saygıyla anarak, iki ülkenin stratejik ortaklığının en önemli temsilcilerinden birinin Nuri Paşa olduğunu söyledi.
Azerbaycan Konsolosu Şöhret Mustafayev ise, Çanakkale Deniz Zaferleri’nin 103. yılını anarak, Karabağ ve Ermeni çeteleri tarafından soykırıma uğrayan şehitlere, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, Afrin ve tüm terör şehitlerine rahmet diledi. Azerbaycan tarihini yabancı kaynaklardan öğrenmenin tarihi yanılgıya sebep olduğunu vurgulayan Mustafayev, tarihin doğru anlatılmasının milli tarih bilincinin oluşmasına katkıda bulunduğunu söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, Nuri Paşa’nın bağımsız Azerbaycan’ın temelini atan isim olduğunu vurgulayarak, bizi biz yapan ve varlığımızın temeli olan şuurla Çanakkale ruhu ile 15 Temmuz ve Afrin zaferinin kazanıldığının altını çizdi.
Etlik Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından sergilenen Kafkas İslam Ordusu tiyatro gösterisi ile Nuri Paşa’nın savaştaki başarısı anlatıldı. Türk-Azeri bayrakları sallanarak verilen kardeşlik mesajıyla sona eren programda, Etlik Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Nihat Koçak’a programa katkılarından dolayı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak adına teşekkür plaketi verildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.