Balçova’da ikinci yurtta da çalışmalar tamamlanmak üzere

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Balçova’da ikinci yurtta da çalışmalar tamamlanmak üzere
29 Şub 2024 / Per 11:00
/ 0 Kez Okundu
| |

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, "gurur projem" olarak adlandırdığı ve daha önce inşa edilen 384 kişilik kız öğrenci yurdunun ardından, 155 kişilik kız öğrenci yurdu inşaatını gezerek incelemelerde bulundu. Çalışmaları tamamlanmak üzere olan yurdun örnek odalarını gezen Başkan Çalkaya, "Eğitime yapılan hizmet, hizmetlerin en kutsalıdır" dedi.

Üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm bulmak için kız öğrenci yurdu inşa eden Balçova Belediyesi, ikinci yurdun inşaatının çalışmalarında da son aşamaya geldi. Korutürk Mahallesi’nde yapımı devam eden öğrenci yurdunda incelemelerde bulunan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, yetkililerden bilgi alarak tamamlanan örnek öğrenci odalarını gezdi. Toplamda 66 odadan oluşan 155 kişilik Balçova Kız Öğrenci Yurdunda; 3 kişilik ve 2 kişilik odalar ile bir adet engelli öğrenci odası planlandı. Yurtta ayrıca; revir, yemekhane, çamaşırhane, etüt salonu, tv salonu, kafeterya ve sığınak da bulunuyor. Konforlu ve modern mobilyaları ile göze çarpan yurt binasının örnek odaları ve toplu alanlar ise alttan ısıtmalı sistemle hizmet verecek. Depreme dayanıklılık, yangın, asansör sistemlerinin de dünya standartlarında uygulandığı binada, öğrencilerin güvenliği en çok önem verilen konular arasında yer aldı.

"Milli eğitim ülkenin geleceği için en önemli konu"
Balçova Belediyesinin inşa ettiği kız öğrenci yurtları için "gurur projem" ifadesini kullanan Başkan Fatma Çalkaya, "Önceki yıllarda yapımını tamamladığımız 384 kişilik kız öğrenci yurdunda, pırıl pırıl cumhuriyet çocukları yetişiyor. Şimdi de arsası bize ait olan bu alanda hayırseverlerimiz ile birlikte yaptırdığımız 155 kişilik yurdumuzu tamamlamak üzereyiz. Anadolu’dan kıt imkanlarla çocuklarını okumaları için İzmir’e, Balçova’ya gönderen aileler huzur içinde olacaklar. Biz, İzmir’in en küçük belediyelerinden birisiyiz; ama kısıtlı bütçemize rağmen kız öğrenci yurdu yapıyoruz. Milli eğitim ülkenin geleceği için en önemli konu olarak görüyoruz. Balçova’da toplamda 539 yatak kapasiteli iki kız öğrenci yurdu yapmamızın tek nedeni de budur” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.