Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti 56 yaşında

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti 56 yaşında
27 Ara 2017 / Çar 10:25
/ 72 Kez Okundu
| |

Balıkesir’de gazetecilerinin bir araya gelerek 27 Aralık 1961’de kurduğu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) 56

Balıkesir’de gazetecilerinin bir araya gelerek 27 Aralık 1961’de kurduğu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) 56.yaşını kutluyor.
Balıkesir’deki gazete, radyo, TV ve internet medyasının sahip, yönetici ve çalışanlarıyla yaygın basın temsilcilerini çatısı altında buluşturan ilin en eski meslek örgütü Gazeteciler Cemiyeti 56. yılına ulaştı.
BGC Başkanı Ramazan Demir yayınladığı mesajda, cemiyetin sürekli geliştiğini, her yıl güçlenerek camianın gurur duyduğu bugünlere ulaştığına değindi. Demir, üyelerinin çoğunluğu Sarı Basın Kartı sahibi gazetecilerden oluşan meslek örgütünü ulusal ve uluslararası platformlarda layıkıyla temsil etmenin gayretinde olduklarını belirterek, "Camiamıza ilkleri yaşatmanın yanısıra İstanbul, İzmir ve Bursa gibi metropol üç il dışındaki ilk Basın Müzesini Balıkesir’e kazandırarak ustalarımızdan aldığımız bayrağı zirveye taşımanın kıvancını yaşıyoruz" dedi.
BGC’nin üyeleri başta olmak üzere toplum yararına seminerler, konferanslar, eğitim kursları ve kültürel geziler düzenlediğini, basının sorunlarına yönelik çalışmalar yaptığını kaydeden Demir, 56. yıl mesajında, “ Cemiyetimizin geride bıraktığı 55 yılının değerini ve bugünün kıymetini bilerek zamanla kıymetsiz olmamak için çok çalışmamız gerektiğine inanarak 56. yıl gururunu camiamızla paylaşıyoruz" dedi.
Demir sözlerinin devamında, “Meslektaşlarımızın bilgi birikimlerini arttırmalarını sağlamak yanında sosyal, kültürel yaşamına katkı amacıyla proje üretiyoruz ve uyguluyoruz. Önceliğimiz her zaman meslek içi eğitim oldu. Hazırlıklarını sürdürdüğümüz Gazetecilik Akademisini de hayata geçirerek yerel medyamızın kalifiye eleman açığını gidereceğiz. Hedefimiz etkinliklerimizi her yıl arttırarak Balıkesir’in en eski meslek örgütünün Türkiye’nin örnek sivil toplum kuruluşları arasındaki yerimizi sağlamlaştırmaktır" şeklinde konuştu.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin, ülkenin temel değerleriyle bütünleşmiş, bilgiyi esas alan anlayışla üyelerine ve topluma hizmet ettiğini aktaran Demir, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutan, halkın gerçekleri öğrenme hakkına Anayasadan alınan güçle sahip çıkan BGC, bu temel ilkelerden ödün vermeden çalışarak kutsal mesleğimiz adına ve toplum yararına yeni projelere imza atmayı sürdürecektir. Bu arada milletimizden tek beklentimiz ise, gazeteciliği kişisel çıkarları noktasında kullanarak kutsal mesleği kirleten şarlatanlara hak ettiği Osmanlı tokadını vurmasıdır! Bunun vaktinin geldiğine olan inancımızı yenilerken ülkesini, milletini seven, mesleğinin ilkelerine bağlı kalan gazetecileri de 56 yıllık çınarın gölgesi altında örgütlü mücadeleye çağırıyoruz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.