Balıkesir’de Aile Destek Merkezi ve Bebek Bakım Ünitesi açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Balıkesir’de Aile Destek Merkezi ve Bebek Bakım Ünitesi açıldı
09 Mar 2018 / Cum 17:22
/ 59 Kez Okundu
| |

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezi ve Bebek Bakım Ünitesi düzenlenen tören ile açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezi ve Bebek Bakım Ünitesi düzenlenen tören ile açıldı. Başkan Kafaoğlu yaptığı konuşmada “Sevgi ile aşamayacağımız engeller yoktur. Sevgi altın anahtardır”dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezi’nin açılışı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen tören ile açıldı. Balıkesir Toplu Taşıma Merkezi (TTM)’nde açılan merkez ile artık aile içinde yaşanan sıkıntılar bu merkeze yapılacak müracaatlar ile sona erecek. Aynı gün aynı yerde gerçekleştirilen bir diğer açılış ise Bebek Bakım Ünitesi oldu. Balıkesir’de ve ülkede bir ilk olma özelliğini taşıyan Bebek Bakım Ünitesi, bebek emzirmek veya bebeklerinin bakımını yapmak isteyip bu konuda çarşıda mekan sıkıntısı yaşayan bayanların ihtiyacına cevap verecek.
Sevgi altın anahtardır
Açılış töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara nasıl daha fazla hizmet edebilmenin gayretinde olduklarını ifade ederken; özetle şunları söyledi; “Arkadaşlarımız kadınlarımız için projeler üretmek için samimiyet ile çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın tamamına dokunmak Büyükşehir Belediye Başkanının asli görevi. Doğumdan ölüme kadar 1 milyon 205 bin nüfusumuz var. Her bir fert bizim için değerlidir. Siyasi görüşü, inancı, fikri, rengi, dili ne olursa olsun insanlara hizmet etmeyi boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Bütün arkadaşlarımıza da talimatımız odur. Hizmet noktasında asla ayrım gözetmeyin. Kendinizi bu insanların hizmetkarı gibi göreceksiniz. Sizler bizler için değerlisiniz. Hep beraber Balıkesir’i birlikte yöneteceğiz. Sivil Toplum Örgütleri ile bayanlarla, çocuklarla, yaşlılarla ortak aklı kullanarak şehre sahip çıkıyoruz. Şehir hepimizin. Böyle de olunca hep beraber yüreklerimiz ortak atacak. İşte bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bir şehirde huzur ve mutluluk olabilmesi için o şehrin yöneticileri önce kendisi ile barışık olacak. Sonra çalışma arkadaşları ile barışık olacak. Teşkilatları ile barışık olacak. Kurum, kuruluş ve müesseseler ile barışık olacak. İnsanlarla barışık olacak. Barışın olduğu yerde, sevginin olduğu yerde barışın dilinin kullanıldığı yerde işler kolay olur. Orada ağız tadı olur. Bizler, Yunusların, Mevlanaların, Hacı Bektaş Velilerin kültüründen geliyoruz. Sevgi ile aşamayacağımız engeller yoktur. Sevgi altın anahtardır. Açamayacağı kapı yoktur. Onun için şehrin her tarafına sevgi ve barış iklimini açacağız.”
Oturmak yok gayret var
Kısa adı ADEM olan Aile Destek Merkezi’nin açılış töreninde, ADEM ile ilgili bilgiler de veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir’deki gönüllü tüm bayanları burada çalışmaya da vet ederken; konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi; “Bugün burada ADEM’i açıyoruz. Yani Aile Destek Merkezi’ni açıyoruz. Eşim Didar Hanım özellikle bu konuda koordinatör olacak. Bütün ailelerin evlerine gidecek. Ulaşmadığımız insan kalmayacak. Cumhurbaşkanımız öyle diyor. Çalmadığınız kapı sıkmadığınız el, dokunmadığınız gönül kalmayacak. İnşallah bu Aile Destek Merkezi sayesinde Mutlu Aile ve Huzurlu Şehir diyoruz. Bütün söylemlerimizde mutluluk var, huzur var. Balıkesir buna layık. TÜİK verilerine göre en mutlu iller arasında yer alıyoruz. Emniyet verilerine göre en huzurlu şehirler arasında Balıkesir yer alıyor. Balıkesir Ege ile Marmara’yı birleştiren odak bir şehir. Sağlıklı gıdanın ve sağlıklı yaşamın olduğu insanların mutlu ve huzurlu olduğu bir şehir olmak istiyoruz. Bu açılışını yaptığımız Aile Destek Merkezimizin ailelere destek olacağını, ailelerimizi mutlu kılacağına yürekten inanıyorum. Bütün bayanlarımızı da gönüllü olarak da bu merkezde çalışmaya da vet ediyorum. Oturmak yok, gayret var. Yatan ayağa kalkmalı. Ayağa kalkan yürümeli. Yürüyen de koşmalı. Hedefimiz bu. Balıkesir’i ayağa kaldırmaya, diriltmeye ve koşturmaya geldik. Hep beraber koşarak Balıkesir’i plakası gibi 10 numara yapmak için çalışacağız.”
Her şey çocuklarımız için
Aile Destek Merkezi’nin açılışı ile birlikte gerçekleştirilen bir diğer açılış ise Bebek Bakım ve Emzirme Kabini oldu. TTM içine yerleştirilen bu kabine ilişkin bilgilendirmede bulunan Başkan Zekai Kafaoğlu sözlerini şöyle noktaladı: “ Bebek bakım ve emzirme bakımı açıyoruz. Balıkesir’de de bir ilk oluyor. Bunların sayılarını da artırmayı hedefliyoruz. Şehir merkezinde ihtiyaç olan yerlere de bu kabinlerden koymaya devam edeceğiz. Diğer ilçelerimizde de bu kabinleri yaygınlaştıracağız. Çocuklu annelerimiz, kardeşlerimiz çarşıya çıktığı zaman bebeğinin altını temizleyeceği yer arıyor, bebeğini emzirecek kabin bulamıyordu. İşte bunun için akıllı bir kabin imkanı yarattık. İçinde çocuk bezini dahi bulabilecek. Çocuklarını doyurabilecek ve gerektiğinde emzirebilecek. Her şey çocuklarımız için, her şey Balıkesir için, her şey İnsanlar için.”



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.