Baro Başkanı Er: "Stajyer avukatlara maaş verilmeli"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Baro Başkanı Er:
09 Oca 2018 / Sal 14:14
/ 63 Kez Okundu
| |

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, stajyer avukatların maaş alabilmesi için Adalet Bakanlığı’na başvuru yaptıklarını belirterek, "Stajyer hakim ve savcılarımız nasıl Adalet Bakanlığı’ndan maaş alıyorsa, stajyer avukatlarımızın da bu haktan faydalanması gerektiğini düşünüyorum

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, stajyer avukatların maaş alabilmesi için Adalet Bakanlığı’na başvuru yaptıklarını belirterek, "Stajyer hakim ve savcılarımız nasıl Adalet Bakanlığı’ndan maaş alıyorsa, stajyer avukatlarımızın da bu haktan faydalanması gerektiğini düşünüyorum. Yargı görevlileri arsında eşitliğin sağlanması gerekir” dedi.
Er, stajyer avukatların, mesleki gelişimini arttırmasında ekonomik kaygılar gütmemesinin çok hassas ve önemli bir konu olduğunu, 1 yıllık staj süresi boyunca hiçbir ücret, maaş alamadıklarını, bu durumun stajyer avukatların henüz mesleğe adım atmadan önce zorlu yaşam koşullarında ezilmelerine, umutlarını ve öz güvenlerini kaybetmelerine sebebiyet verdiğini belirtti.
Yargı görevlileri arasında eşitliğin sağlanması gerektiğini kaydeden. Er, “Avukatlık stajını ilk 6 ayını adliyede, ikinci 6 ayını avukat yanında yapan stajyer avukatlarımızın, yine aynı mesleği icra eden hakim ve savcı adayları gibi sabit maaş alabilmeleri, bu haktan faydalanmaları gerektiğini düşünüyoruz. Stajyer avukatlara da sabit maaş bağlanması, hem kendilerini güvende hissetmelerini sağlayacak hem de yargının 3 saç ayağı arasındaki eşitsizliği de ortadan kaldıracaktır. Bu nedenlerle, stajyer avukatlarımızın da staj süresi boyunca maaş alabilmeleri konusunda gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduk” diye konuştu.
Er, gelecekte anlamlı ve kutsal bir görev ifa edecek olan genç avukatların Mersin Barosu olarak her zaman en büyük destekçisi olduklarını da sözlerine ekledi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.