Başakşehir’de Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başakşehir’de Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı
17 Oca 2018 / Çar 16:46
/ 84 Kez Okundu
| |

Başakşehir’de alkol ve madde bağımlılığı ile ilgili bilgi ve destek almak isteyen herkese danışmanlık hizmeti sunacak olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı

Başakşehir’de alkol ve madde bağımlılığı ile ilgili bilgi ve destek almak isteyen herkese danışmanlık hizmeti sunacak olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı.
Başakşehir Belediyesi, ilçede madde bağımlılığıyla mücadele eden ve destek almak isteyen herkese danışmanlık hizmeti sunacak olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) açılışını törenle gerçekleştirdi. Açılış törenine Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yan sıra Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, İlçe Kaymakamı Kazım Tekin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol konuşmalarıyla başlayan tören kurdele kesiminin ardından, Yeşilay balonlarının havaya bırakılmasıyla sona erdi. Yeşilay Danışmanlık Merkezi, yardım almak isteyen madde bağımlısı bireylerin, hayata tekrar kazandırılması ve sosyal hayata uyum sağlama sürecinde gerekli sosyal desteğin sağlanmasına yönelik çalışmalar yürütecek.

‘‘Keşke böyle merkezlere ihtiyaç duymasak’’
Merkezin açılış töreninde konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, ‘’Böylesine hayırlı bir hizmet yaptığımız için, huzurlu ve mutluyuz. Tabi içimizde ufak da olsa bir burukluk var, böyle bir hizmeti talep ediyor ve ihtiyaç duyuyor olmamız tüm Türkiye ve bizler için acı. Keşke böyle merkezlere hiç ihtiyaç oluşmasa ama neyse ki Yeşilay’ımız böyle bir şey düşünmüş ve bu eksikliğimizi gidermekle alakalı projeler üretmiş. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak bu tür konuları çok fazla önemsiyoruz. Çünkü asıl mesela çocuğun bu duruma düşmeden önceki pozisyonunu ayarlamak’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlayacak faaliyetler yapıyoruz’’
"Burada bizlere çok ciddi iş düşüyor" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Kartoğlu, ‘‘Eğer biz o imkanları sunabilirsek çocuklarımıza, mutlu aileler oluşturabilirsek ne mutlu. Peygamber Efendimizin de en büyük öğütlerinden biri, bir babanın çocuğuna bırakabileceği en güzel hediye güzel bir ahlaktır. İnşallah biz bunu başarabilirsek, çocuklarımıza güzel ahlak verebilirsek, belediye olarak sosyal imkanlar sunabilirsek, ki bunun mücadelesini de veriyoruz. Spor parklarımız, bilgi evlerimizle amacımız çocukların sokaktaki kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlamak’’ diye konuştu.

‘‘Başakşehir’e böyle bir hizmetin kazandırılması çok önemli’’
Madde bağımlılığıyla mücadele esnasında takibin önemli olduğunu ifade eden Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, ‘‘Bizim temel mantığımız, önce çocuklarımız bağımlı olmasın bu konuda sonuna kadar mücadele edelim. Böyle bir problemle karşı karşıya kalan gençlerimizde varsa, bu problemin bu belanın ortadan kaldırılması adına da elimizden geleni yapalım. Sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve kaymakamlıklar olarak hep birlikte bir şeyler yapalım istiyoruz. Başakşehir’e böyle bir hizmetin kazandırılması gerçekten çok önemli. İnsanların bu gibi tedaviler noktasında ulaşabilecekleri birçok hastaneler ve tedavi merkezleri var ama bu sürecin sağlıklı devam edebilmesi için takip çok önemli. YEDAM’lar bu takibi yapmak amacıyla kurulmuş merkezlerdir’’ dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.