Başkan adaylarının oyları eşit çıkınca kura yerine yeniden seçim istediler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan adaylarının oyları eşit çıkınca kura yerine yeniden seçim istediler
28 Oca 2018 / Paz 14:38
/ 48 Kez Okundu
| |

Giresun Madeni Sanatkarlar Odası’nda Regaip Aksoy ve Ufuk Levent başkanlığında iki adayın yarıştığı kongrede sandıktan sonuç berabere çıktı

Giresun Madeni Sanatkarlar Odası’nda Regaip Aksoy ve Ufuk Levent başkanlığında iki adayın yarıştığı kongrede sandıktan sonuç berabere çıktı. Başkan adaylarından Ufuk Levent ise kura çekimi yerine seçimin tekrarlanması yönünde açıklamalarda bulundu.
Giresun Madeni Sanatkarlar Odası’nın 333 üyenin oy kullandığı kongresinde Regaip Aksoy başkanlığındaki liste bir oy farkla öne geçince başkan adayı Ufuk Levent seçime itiraz etti. İtiraz üzerine tekrarlana sayımda ise oylar 164-164 berabere çıktı. Sonuçların berabere çıkması üzerine kura çekimi yerine ise taraflar seçimin tekrarlanmasını istedikleri yönde açıklamalarda bulundu.
Başkan adaylarından Ufuk Levent yaptığı açıklamada “Sanatın ve sanatkarlığın daha bir önem kazandığı bilinmektedir. Bunun korunması ve sürdürülebilmesi odamızın en iyi şekilde temsil edilmesi görevimizdir.Biz de bu düşünceyle aday olduk.Sandıktan çıkan iradeye elbette saygılıyız. Ancak kura yöntemiyle belirlenecek yöntimin ne mesleğimize ne de odamıza sağlıklı hizmet yapamayacağı düşüncesindeyim. Bu nedenle uzlaşı, şeffaf ve samimi bir seçimin tekrarlanmasından yanayız” ifadelerini kullandı.
Diğer başkan adayı Regaip Aksoy da yönetim listesinde bulunan isimlerde seçimin tekrarlanmasının en doğru yöntem olacağını ifade etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.