Başkan Alatepe: ”istiklal Marşı aziz vatanımızın aziz milletimizle kıyılmış nikahıdır”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Alatepe: ”istiklal Marşı aziz vatanımızın aziz milletimizle kıyılmış nikahıdır”
12 Mar 2018 / Pzt 17:16
/ 125 Kez Okundu
| |

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, "İstiklal Marşı, bu aziz milletin 1071’den beri sevdayla istediği bu aziz vatanla arasında kıyılan ebedi bir nikahın, edebi bir yazılmış şeklidir" dedi

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, "İstiklal Marşı, bu aziz" href="/tag/ aziz/"> aziz milletin 1071’den beri sevdayla istediği bu aziz" href="/tag/ aziz/"> aziz vatanla arasında kıyılan ebedi bir nikahın, edebi bir yazılmış şeklidir" dedi.
Esenyurt’ta İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabul edilişinin 97’nci yıldönümü dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy’u anma Günü programı düzenlendi. Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Küçük, yetkililer ve öğrenciler katıldı.
"Bugün İstiklal Marşı’nın kabulünün, aynı zamanda da benim doğduğum yer olan Erzurum’un Ermeni mezaliminden kurtuluşunun yıldönümü" diyen Başkan Alatepe, "Milleti Sadıka dediğimiz Ermeniler o zaman bizi arkamızdan vurmuşlar, şehitlerimiz olmuş ama bugün Erzurum da, Hatay da, Edirne de vatan torağı. Bunlar o şehitlerimizin sayesinde oldu. İstiklal İstiklal Marşı, bu aziz" href="/tag/ aziz/"> aziz milletin 1071’den beri sevdayla istediği bu aziz" href="/tag/ aziz/"> aziz vatanla arasında kıyılan ebedi, edebi bir nikahın edebi bir yazılmış şeklidir. Bu nikahın sözü de 97 yıl önce 12 Mart’ta vatanperver halkımız tarafından düşmanları bertaraf edilerek kesilmişti zaten. 94 yıl önce de Azerbaycan’ın milli şairi Bahtiyar Vahapzade’nin dediği gibi ’Ben inanmirem ki Akif bunu yazmış olsun. Allah onu Akif’in kulağına üfledi’. Böyle diyor Bahtiyar Vahapzade" dedi.
Başkan Alatepe, vefayı, saygıyı bilen milletimizin kimseye de düşmanlık beslemediğini, ordumuzun Suryie ve Irak’ta vatan savunması için bulunduğunu, oralara da barış götüreceğimizi söyledi.
Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ise konuşmasında, İstiklal Marşı’nın milli duygularımızı, manevi değerlerle bütünleştiren, her mısrasında Türk milletinin bağımsızlık inancının, mücadelesinin, vatan sevdasının, hürriyet tutkusunun hiçbir güce kulluk yapmayacağının ifade edildiği eşsiz bir eser olduğunu anlattı.
Düzenlenen programda Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi öğrencileri, hazırladıkları tiyatro oyunu ile İstiklal Marşı’nın yazılışı ve kabul edilmesi sürecini canlandırdılar. İstiklal Marşı’nı en güzel şekilde okuyan öğrencilere de çeşitli ödüller verildi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.