Başkan Alıcık; “En büyük övgüyü kadınlar hak etmektedir”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Alıcık; “En büyük övgüyü kadınlar hak etmektedir”
05 Mar 2018 / Pzt 09:54
/ 39 Kez Okundu
| |

AYDIN (İHA) – Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yayınladığı mesajda, “Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar, hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedir” dedi

AYDIN (İHA) – Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yayınladığı mesajda, “Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar, hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedir” dedi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Alıcık yayınladığı mesajda kadın haklarının kazanılması açısından 8 Mart’ın büyük anlam ve önem taşıdığına dikkat çekerek, “ 8 Mart kadınların yüzyılı aşkın mücadele ve dayanışmasının kutlandığı gün olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında ’Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar’ maddesiyle eşitliğin sağlandığı belirtilmiştir. Kadın hakları, insan hakları kavramından ayrı tutulamaz. Ülkemizde de eğitimin yükselmesi ve kadınlarımızın sosyal hayata katılımlarına olanak sağlanmasıyla birçok alanda başarının yükseldiği bir gerçektir. Atatürk ’Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ demiştir. Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir. Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri konusunda bir birey olarak kişiliğini kazanması ve toplum içinde hak ettiği yeri alması gerekmektedir. Yüklendiği sorumluluklar açısından baktığımızda kadınların ev ve iş yükünün yanı sıra annelik gibi ulvi bir sorumluluğunun da bulunduğu göz ardı edilmemelidir. Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar; hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler. Kadınların huzurla sosyal yaşama daha fazla katıldığı bir Türkiye dileğiyle, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.