Başkan Aslan TBMM Başkanvekili Aydın ile bir araya geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Aslan TBMM Başkanvekili Aydın ile bir araya geldi
02 Mar 2018 / Cum 10:58
/ 121 Kez Okundu
| |

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ahmet Aydın’ı ziyaret ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu

Adıyaman Faal Gazetec iler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ahmet Aydın’ı ziyaret ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.
TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Faal Gazetec iler Cemiyeti(AGAD) Başkanı İbrahim Aslan’ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti d ile getirerek gündemdeki konuları değerlendirdi. Adıyaman Faal Gazetec iler Cemiyetinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten TBMM Başkan Vekili Aydın, Türkiye’nin son yıllarda büyük bir beka mücadelesi verdiğini hatırlatarak, hem yerel basına hem de ulusal basına bu nokta önemli görevler düştüğünü söyledi.
Afrin operasyonu kapsamında başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatının Türkiye’nin beka mücadelesinin bir ayağı olduğuna değinen Başkan Vekili Aydın, bölgenin yerleşik tüm terör örgütlerinden temizleneceğini, bu konuda kararlılığın tam olduğunu anlattı. TBMM Başkan Vekili Aydın, “Ulusal güvenliğin sağlanması için başlattığımız Afrin Operasyonu bölgede bulunan terör unsurlarının dengesini altüst etti. Bölgenin huzuru ve istikrarı için bu operasyonlar kararlılıkla devam edecektir" dedi.
Adıyaman’a yapılan yatırımların artarak devam ettiğini belirten Aydın, "Adıyaman’ın uzun yıllar içme suyu sorununu da çözecek olan Koçali Barajının tamamlanmasıyla 187 bin dekar zirai arazi suyla buluşacak. Yine ulaşım alanında ciddi yatırımlar oldu. Adıyaman’ın prestij projelerinden biri olan Nissi Köprüsü’nün yapılmasıyla birlikte Doğu’yu Batı ile birleştirdik. Elbette bu yolun rantabl olmas için bağlantı yollarının yapılması gerekiyordu. Şu anda otoban standartlarında yapılan Nissibi Köprüsü ile Kahta ilçesi arası duble yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık bir yıl sonra faaliyete geçecek olan yolun tamamlanmasıyla 50 Kilometrelik yol 41 kilometreye düşecek” dedi.
Adıyaman’ın bir turizm şehri olduğunu d ile getiren TBMM Başkan Vekili Aydın, "72 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan 220 yataklı adeta 5 yıldızlı oteli andıran, içerisinde 2 adet 200 kişilik konferans salonu, 4 tane ayrı toplantı salonu, havuzları, sosyal donatılarıyla, peyzajıyla birlikte uluslararası toplantılara da ev sahipliği yapacak olan hizmet içi eğitim merkezimiz hayalini kurduğumuz projelerden biriydi. Bilindiği gibi Adıyaman bir turizm şehridir. Bu alanda hak ettiği yer de değildi. Kültür ve turizm yatırımlarıyla bu kabuğu da yavaş yavaş kırıyoruz. İhalesi yapılan ve yakın bir zamanda inşaat çalışmalarına başlanacak olan Panorama ve Arkeoloji Müzesi Projesi’nin tamamlanmasıyla 14 bin 100 metrekare kapalı alan, depo-konservatuar, sergi alanları, konferans salonu, restoran, idare ve diğer birimlerin yer aldığı modern bir binaya kavuşmuş olacağız" şeklinde konuştu.
Adıyaman’a gelen Başbakan Binali Yıldırım’ın müjdesini verdiği hızlı tren projesini yakından takip ettiklerini anlatan Ahmet Aydın, "Geçtiğimiz yıl Gölbaşı-Adıyaman-Kahta Hızlı Tren Hattının etüd-yapım sözleşmesini imzalamıştık. Hem yük taşımacılığında hem de yolcu taşımacılığında Adıyaman’a ayrı bir değer katacak olan hızlı tren projesi yapım işi hızla ilerlemeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Adıyaman Faal Gazetec iler Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan ise kabullerinden dolayı TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın’a teşekkür ederek, "Ankara’da hem mecliste oturum yönetmek hem de Adıyaman’a gelen hizmetleri takip etmek her insanın harcı değildir. Büyük bir performans serg ileyerek mesaisinin büyük bir bölümünü Adıyaman için harcayan TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle hem ülke için hem de Adıyaman için verimli görüşmeler yaptık. Adıyaman’ın sorunlarının yanı sıra gazetec ilerin yaşadığı sorunları ve çözüm yollarını konuştuk. Sağ olsun bu konuda bize büyük destekleri oldu. Adıyaman’a kazandırdığı projelerden dolayı ayrıca kendisine teşekkür etmek istiyorum. Adıyaman’ın gelişmesinde önemli olan sağlık, eğitim, ulaşım, sulama, sosyal, sportif gibi alanlarda büyük tesislerin kazandırılmasında TBMM Başkan Vekili Aydın’ın çabaları göz ardı ed ilemez. Bizler de Adıyaman’ın kalkınmasına öncülük eden kim varsa hem daim onların yanında olmaya devam edeceğiz. Bizleri kabul eden değerli TBMM Başkan Vekilimiz Ahmet Aydın’a teşekkür ediyor meclis çalışmalarında başarılar diliyoruz” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.