Başkan Asya, eğitimcilerle istişare etmeye devam ediyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Asya, eğitimcilerle istişare etmeye devam ediyor
05 Mar 2018 / Pzt 12:48
/ 55 Kez Okundu
| |

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 4 yıl içinde hayata geçirilen hizmetleri anlatmak, eğitimcilerin önerilerini dinlemek için okul ziyaretlerini sürdürüyor

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 4 yıl içinde hayata geçirilen hizmetleri anlatmak, eğitimcilerin önerilerini dinlemek için okul ziyaretlerini sürdürüyor.
Belediye Başkanı Feyat Asya, Mehmet Zafer Çağlayan İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Eğitim camiası ile istişare kapsamında belirli aralıklarla şehir merkezindeki okullara giden Belediye Başkanı Feyat Asya, öğretmenlerle fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor. Haftanın ilk günü mesaiye Mehmet Zafer Çağlayan İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek başlayan Başkan Asya, burada öğretmenlerle hasbıhal ederek, belediye yatırımları ile ilgili kendilerini bilgilendirdi.
Okul Müdürü Sabahattin Lale tarafından karşılanan Başkan Asya, okulun genel durumu ile ilgili bilgi aldıktan sonra öğretmenler odasına geçti. Burada öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Asya, görev süresi içerisinde yapılan hizmetleri kendilerine anlattı. Yaptıkları hizmetleri toplumun her kesimine hesap vermek üzere anlatmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Asya, bu vesile ile karşılaştıkları eksik aksaklıkları da telafi etme imkanı bulduklarını ifade etti.
Yol, kaldırım, temizlik, altyapı ve üst yapı gibi belediyelerin asli görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Asya, bugüne kadar yıllardır eksikliğini yaşadıkları birçok hizmeti hayata geçirmeyi başardıklarını ifade etti. Acil Eylem Planı çerçevesinde tespit edilen sorunları öncelik sırasına göre gidermeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Asya, gelinen nokta itibari ile önemli bir mesafe kat edildiğinin gözlemlendiğini vurguladı.
Canlı hayvan pazarı, yaş sebze meyve hali ve soğuk hava deposu, tıbbi atık sterilizasyon merkezi, sokak hayvanları geçici bakımevi ve rehabilitasyon merkezi gibi ihtiyaç duyulan tesisleri kısa vadede yaparak hizmete açtıklarını söyleyen Başkan Asya, yerel ürünler pazarı ve kırsal toplu taşıma kompleksi ve şehirlerarası terminal projesi gibi önemli tesisleri de bu yıl hizmete sunacaklarını belirtti. Muş’un içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattının tamamını yenilemeye başladıklarını ifade eden Başkan Asya, “İlimizin en büyük sorunu olan altyapı projesini söz verdiğimiz gibi başlattık. Geçen çalışma sezonunda başlatılan kazı ve döşemelerle iyi bir ilerleme kat ettik. Bu süreçte çalışmalardan kaynaklı ortaya çıkan kötü görüntüler ve tahribatlar her ne kadar bizi yıpratsa da Muş’un geleceğini kurtaracağımız için bunlara göğüs gerdik. Sizlerin desteği ile bu projemizi başarılı bir şekilde sonuçlandırarak, ilimizin en büyük sorununu ortadan kaldırmış olacağız. Altyapı çalışmaları sırasında meydana gelen tahribatları geçici çözümlerle onardık. Aynı şekilde kazı ve döşemeleri tamamlanan ana güzergahların asfaltlarını yaptık. Geçen yıl geçici olarak yaptığımız cadde ve sokakları bir bütün olarak yenileyerek sizlerin hizmetine sunacağız” diye konuştu.
Muş’un içme suyu sorunu köklü bir çözüme kavuşturacaklarının altını çizen Başkan Asya, “Şehir merkezinde yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldırıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Alparslan-2 Barajı’ndan il geneline içme suyu temini sağlanacak. Mercimekkale mevkiinde kurulacak arıtma tesisi ile şehre cazibeli su gelecek. Gerekli protokolleri imzaladık. Kalkınma Bakanlığı ile projenin yatırım programına alınması konusunda görüşmelerimiz oldu. Başbakanımızın da yakından takip ettiği projeyi bu yılın sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Sosyal belediyecilik alanında da önemli hizmetler hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Asya; çocukların, gençlerin ve kadınların bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak, için bilgi evleri projesini başlattıklarını, bu kapsamda 2 bilgi evini hizmete sunduklarını, 2 bilgi evinin de ihale edildiğini ve bu yıl yapımına başlanacağını sözlerine ekledi.
Şehir içi toplu taşımada önemli bir değişiklik yaptıklarını kaydeden Başkan Asya, vatandaşların en fazla mustarip olduğu bu konuyu havuz ve kartlı sistem uygulaması ile çözüme kavuşturduklarını söyledi.
Yeşil alanların arttırılması noktasında ciddi bir emek sarf ettiklerini belirten Başkan Asya, 4 yıl içerisinde hizmete sundukları park ve yeşil alanlarla planlamasını yaptıkları projelerle birlikte 43 bin metrekare kapasiteli yeşil alanları 400 bin metrekareye çıkarmayı başardıklarını ifade etti.
Bu yıl üst yapı çalışmalarına ağırlık vereceklerini vurgulayan Başkan Asya, özellikle projesini hazırlayarak ihalesini gerçekleştirdikleri İstasyon Caddesi yenilenme projesini önümüzdeki günlerde başlatarak sezon sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerinin altını çizdi
Başkan Asya, yaptığı konuşmanın ardından öğretmenlerin sorularını yanıtlayarak taleplerinin yapılması hususunda talimatlar verdi.
Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen Başkan Asya, çeşitli alanlarda başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi. Öğrencilere hayata dair tavsiyelerde bulunan Başkan Asya, eğitim hayatlarında başarılar dileyerek okuldan ayrıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.