Başkan Ay, "İstiklal Marşı ruhu bugün de devam ediyor"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Ay,
12 Mar 2018 / Pzt 10:51
/ 38 Kez Okundu
| |

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında aynı ruh ve vatan sevgisi ile Aziz Türk Milletinin varlığını sürdüreceğini belirtti

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’nci yıldönümü ne deniyle yayımladığı mesajında aynı ruh ve vatan sevgisi ile Aziz Türk Milletinin varlığını sürdüreceğini belirtti.
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: “İstiklal Marşı’nı anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve onu bu çerçeve de değerlendirmemiz gerekmektedir. Büyük şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı, dünyadaki en haklı, en kutsal savaşlardan birini, sömürgeciliğe karşı verilmiş ilk kurtuluş savaşını, ulusal haykırışı, direnişi, heyecanı anlatan eşsiz bir yapıttır. Mehmet Akif, güçlü anlatımıyla seçkin bir eser oluşturmuş, özlü dizeleriyle ulusumuzun, ülkesine yönelen tehditlere kararlılıkla direneceğini; bağımsızlığını koşullar ne olursa olsun koruyacağını dünyaya duyurmuştur. Bugün de önemli bir sınavdan geçiyoruz. Sınır ötesin de hain terör örgütlerine karşı devam e den operasyonlarda yine İstiklal Marşındaki ruhla devam ediyoruz. Olanaksızlıklar için deki halkımıza o çetin koşullarda umut, güven, inanç aşılayan bu dizeler, aynı zamanda Türk Ulusunun tarihin den getirdiği yüce kişilik özelliklerini, yüksek ruhunu, saygın ve soylu duygularını, düşüncelerini betimleyen e debi bir anıttır. Bu vesile ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyor, kurtuluş müca delesin de şeha dete eren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.