Başkan Can: "Kadın merhametin, sevginin, hoşgörünün ve özverinin adıdır"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Can:
09 Mar 2018 / Cum 09:57
/ 42 Kez Okundu
| |

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilçede bulunan kadın dernek temsilcileri ile bir araya gelerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ilçede bulunan kadın dernek temsilcileri ile bir araya gelerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Etkinlikte yılın kadınlarına ödülleri verildi.
MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur’un yaptığı dua ile başlayan programda konuşan kadın girişimcilikte öncü olan, BM ve UNESCO tarafından ödül alan Nuran Özyılmaz, kadınların kendilerine gü venmelerini, toplumun her alanında yer almalarını istedi.
Belediye Başkanı Şevket Can’de, kadının merhametin, sevginin, hoşgörünün ve öz verinin adı olduğunu söyledi. Başkan Can, “Onlardan olduğumuz ve yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Hiç kimse anasından cinsiyetini seçerek doğma şansına sahip değildir. Bu nedenle erkek veya kadın olmanın bir diğerine üstün olma hakkı söz konusu bile olamaz. Tarih boyunca erkek ve kadına, fiziksel ve duygusal farklılıklarından dolayı değişik görevler ve sorumluluklar verilmiştir. Maalesef, kadın temel görevleri haricinde, sosyal hayatta, iş yaşamında, siyaset sahnesinde, erkekler kadar yer alamamıştır. Kadın ve Erkek fırsat eşitliği kavramının, toplum tarafından kabul görmeye başlamasından sonra, Kadınlar sosyal hayatta, iş yaşamında ve siyasette her geçen gün daha çok yer almaya başlamıştır. Bir an önce bu süreç hızlandırılmalı ve kadınlarımızın temsili ve katılımı sağlanmalıdır. Kadın merhametin, sevginin, hoşgörünün, öz verinin timsalidir. Kadın, annelik gibi kutsal bir görevi üstlenen ve bunun yanında yaşamın her zorluğunu omuzlarında taşıyan fevkalade bir varlıktır. Toplumun en önemli yapı taşı aile, ailenin de en önemli unsuru anne, yani kadındır. Tarih boyunca kadınlarımıza, diğer toplumlara göre çok daha fazla önem verdiğimiz görülmektedir. Kadınlarımız da dünyanın hiçbir coğrafyasında görülmeyecek öz verilerle, bu toprakların vatan olmasında, erkeklerle beraber mücadele vermiştir” dedi.
Kadına yönelik her türlü ayrımcılığa karşı olduklarını söyleyen Başkan Can, şöyle devam etti:
“Kadına yönelik her türlü ayrımcılığın, bu ayrımcılığı yapanların, şiddet uygulayanların, bunları koruyanların karşısındayız ve karşısında olacağız. Ayrımcılık ve şiddete maruz kalan, yaşam hakkı elinden alınan, kısıtlanan yada kısıtlanmak istenen tüm kadınlarımızın koşulsuz olarak yanında alacağız. Biz, her kadının kendini özgür ve eşit bir şekilde ifade etme, nasıl yaşayacağını, nasıl davranacağını ve nasıl giyineceğini nasıl ve nerede konuşacağını, kendini nasıl ifade edeceğini tamamen kendisinin belirleyeceğini, bu hususlarla ilgili sonsuz bir hak ve özgürlük içerisinde olması gerektiğine yürekten inanıyoruz.
İnsan annesini sevdiği kadar eşini sevse ve saygı duysa daha mutlu olacağımıza inanıyorum. Biz hep birlikte hareket edersek, yapacağımız işi heyecanlı bir şekilde yaparsak daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Burada emeği geçen bütün kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Kendinizi alkışlamanızı rica ediyorum. Bizler yerel yönetim olarak ayrım yapmadan, eşit hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Her platformda söylüyorum yine belirteceğim. İnşallah el emeği, göznuru, hanımelleri pazarını birlikte kuracağız. Köylerimizdeki kadınlarımızın ev ekonomilerine katkıda bulunması gayesiyle kendi ürettikleri ürünlerini burada pazarlasınlar. Haftada bir gün burada pazarlarını kursun. Hanımelleri pazarını Mayıs ayından önce inşallah açmayı planlıyoruz, bu konuda desteklerinize inanıyoruz."
Konuşmaların ardından yılın kadınları seçilen Nuran Özyılmaz, Nuray Okyay, Gürten İşcan, Nursel Karataş, Elife Aslan, Zeynep Şimşek, Ayşe Karaca, Aysel Sarı, Zeynep Petek ve Rukiye Uğur’a ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Nuran Özyılmaz Kars’ta ‘Kaz yetiştiriciliği ve ırkını devam ettirme’ derneği açarak 2010 yılında UNESCO ve BM tarafından yılın kadın seçilmişti
Kafkas Yıldızlar Dans ekibinin gösteri yaptığı geceye, Cumhuriyet Kadınlar Derneği, Tarsus Kadınlar Derneği, ZİÇEV Kadınlar Derneği, TSK Güçlendirme Vakfı, Kırıkkaşık Bedesteni esnafları, Siptilli Çarşısı esnafları, Türk Kadınlar Birliği, Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi, Mersin Aşçılar Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Alzheimer Derneği, Anıt Lions Kulübü ve Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü temsilcileri de destek verdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.