Başkan Can: "Önceliğimiz şehrimizdeki kardeşlik ve birliktelik ortamımızın devam etmesidir”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Can:
05 Mar 2018 / Pzt 12:25
/ 40 Kez Okundu
| |

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, "Bizim önceliğimiz şehrimizdeki kardeşlik ve birliktelik ortamımızın devam etmesidir” dedi

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, "Bizim önceliğimiz şehrimizdeki kardeşlik ve birliktelik ortamımızın devam etmesidir” dedi.
Başkan Can ve Mersin Millet vekili Baki Şimşek ile birlikte Tarsus Mey ve Sebze Hali esnafıyla bir araya geldi. Hal esnafının sorunlarını bildiğini belirten Başkan Can, en kısa zamanda eksiklikleri tamamlamak için gerekli çalışmaları yaptıracaklarını söyledi. Başkan Can, “Çoğunuzu tanıyorum. Sizlerde beni tanıyorsunuz. 1999-2001 yıllar arası burada yaklaşık 2.5 yıl sizlerle birlikte çalıştım. Hepinizin sıkıntısını, derdini bilen bir insanım. Herkes uyurken sizler günün erken saatlerinde daha güneş doğmadan rızık için yollara düşüyorsunuz. 4 yıldır Belediye Başkanıyım Hal’den bana intikal eden herhangi bir sorun yansımadı. Hal’de güzel bir kardeşlik ortamı var. 150 komisyoncumuz, 60 küçük sevkiyatcımız, 32 tane eski ardiye, son olarak yapılan 14 ardiye ile toplam 256 esnafımız var. Çalışanlarıyla birlikte baktığımızda bu sayı bin-2 bini buluyor. Ciro olarak baktığımız zaman üretici bölgesi olduğumuz için belli bir miktar ciroyu buluyor. Ülkemizde Tarsus hali üretici bölgesi olmasından ötürü büyük önem arz etmektedir. 2014 sonrası hal’lerin tamamı büyükşehir belediyemize geçti. Eskiden rusüm yüzde 2’idi şu anda yüzde 5. Yani 4’te bir azaldı. Büyükşehir belediyemizin burada geliri yok, zararda diyebiliriz. Belediyecilikte ticaret olmaz, kamuya hizmet ediyoruz, vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Bizler her yaptığımız işten kar elde edeceğiz, anlayışına sahip değiliz. Buraya gelmeden önce arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız araştırmada en büyük sorunun gü venlik olduğunu öğrendim. İkinci sorun duvarların jiletli telle çekilmesi. Üçüncü sorun arka taraftaki yolun açılması. Dördüncü sorun hal içerisindeki yama. Burada Hallerden sorumlu daire başkanımıza söyledim. Gereken çalışmalar yapılıp, sorunlarınız giderilecektir. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızın sorumluluk alanı çok arttı. İstanbul’dan büyük bir alana hizmet ediyor. Hepimizin hemşehrisi, duamızı ve desteğimizi Burhanettin Kocamaz başkanımızdan esirgemiyoruz. Diğer sıkıntı ve isteklerinizi sayın başkanımıza ileterek biran önce yapılmasını sağlayacağım” dedi.
Daha sonra yaptığı ve yapacağı hizmetlerden ve projelerden bahseden Başkan Can, “2014 seçimleri sonrası 45 mahalle sorumluluk alanımızdaydı. Büyükşehir yasasından sonra bu sorumluluk alanı 179 mahalleye çıktı. Kısacası 4 kat sorumluluk alanımız arttı. Gelirimiz yüzde 60 düştü. Biz buna rağmen bunu vatandaşlarımıza hissettirmedik ve 30 açılış gerçekleştirdik. Ve her hafta bir açılış yapmaya Mayıs ayına kadar devam edeceğiz “ şeklinde konuştu.
Mersinin her bir ilçesinin Türkiye’nin tükettiği ve ihraç ettiği ürünün yarısını karşıladığını söyleyen Mersin Millet vekili Baki Şimşek, bu kadar ürünün yetiştirilmesine rağmen karşılığının alınamadığını dile getirdi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.