Başkan Deniz yetimlerle bir araya geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Deniz yetimlerle bir araya geldi
28 Oca 2018 / Paz 15:22
/ 52 Kez Okundu
| |

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Pakistan’da yaptığı sendikal görüşmelerin ardından şube başkanlarıyla birlikte İslamabad, Haripur, Sargoda ve Keşmir’de yetimlerle bir araya geldi

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, Pakistan’da yaptığı sendikal görüşmelerin ardından şube başkanlarıyla birlikte İslamabad, Haripur, Sargoda ve Keşmir’de yetimlerle bir araya geldi.
Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, İHH ve KHUBAİB Vakıflarının Sargoda ve Keşmir’de organize ettiği yetimlerle buluşma programına katıldı.
Programa katılan Başkan Deniz, “Yetimler, insanlık ailesinin sorumlu birer bireyi olmamız dolayısıyla bize verilmiş bir sorumluluktur, onlar bizim çocuklarımızdır. Bu çocuklarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur ve yetimler ümmete emanettir” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim Bir-Sen ve İHH’nın paydaşı olduğu ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesinin 5. yılına girdiğini belirten Başkan Deniz, Türkiye’deki çocukların harçlıklarından biriktirdikleri paralarla, kardeş olarak belirledikleri sınıflardaki yetimlere yardım ettiğini vurguladı.
Başkan Deniz, “Eğitim-Bir-Sen’in nerede ihtiyaç varsa oraya yardım elini uzatmaya çalışıyor, Arakan’da yetimhane ve külliye inşaatlarımız devam ediyor. Emek örgütlerinin işlevi sadece üyelerinin temel hak ve özgürlüklerini artır değildir, toplumsal sorumluluk anlamında da öncülük etmemiz gerekiyor.
Keşmir, Sargoda ve Haripur’daki yetimhanelerin laboratuarları hizmete açıldı” ifadelerini kullandı.
Eğitim-Bir-Sen tarafından donatılan, KHUBAİB Vakfı’nın Keşmir ve Sargoda yetimhanelerinin kimya, fizik ve biyoloji laboratuarlarının ve Haripur yetimhanesinin bilgisayar laboratuarının açılışına da katılan Başkan Deniz, daha sonra İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul’u ve Pakistan Diyanet İşleri Başkanı Dr Qibla Ayaz’u da ziyaret etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.