Başkan Hiçyılmaz: ABD’nin Kudüs Kararını Kınıyoruz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Hiçyılmaz: ABD’nin Kudüs Kararını Kınıyoruz
07 Ara 2017 / Per 10:41
/ 28 Kez Okundu
| |

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, bu karara tepki gösterdiklerini ve kınadıklarını söyledi

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, bu karara tepki gösterdiklerini ve kınadıklarını söyledi.
Başkan Hiçyılmaz, Filistinli Müslümanların İsrail Devleti tarafından acımasızca öldürüldüğünü, insanlık dışı uygulamalara maruz bırakıldığını hatırlatarak, “Birleşmiş Milletlerin aldığı kararlar ile İsrail’in toprağı sayılmayan Kudüs’ün statüsünün değiştirilmeye çalışılması hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir harekettir. Alınan kararlar, semavi dinlerin kutsal şehri Kudüs’ün, Filistin’in başkenti olması gerçeğini örtemeyecektir. ABD’nin aldığı Kudüs kararını kınıyoruz” dedi.
Hiçyılmaz, “Müslümanların kanayan yarası olan Kudüs’ün işgal altında tutulmasına tüm dünyanın tepki vermesi gerekmektedir. Bu yalnızca Müslümanların değil, tüm insanlığın meselesidir. Uluslararası hukukun hiçe sayıldığı Filistin meselesinde tarafını ortaya koyan ABD, İsrail’in en büyük emellerinden birine verdiği desteği geri çekmelidir” diye konuştu.
Başkan Hiçyılmaz, “Biz Müslümanlar olarak, var gücümüzle bu zulmün karşısında duracağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir’ şeklindeki ifadelerini, bölgedeki sorunları daha derinleştirecek adımların atılmaması konusundaki ikazını destekliyoruz” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.