Başkan Kamil Saraçoğlu: Kadınlarımızın gününü kutluyorum

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Kamil Saraçoğlu: Kadınlarımızın gününü kutluyorum
08 Mar 2018 / Per 15:51
/ 49 Kez Okundu
| |

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kütahya Belediyesi personeli, Kütahya Valiliği, Dumlupınar Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kadın Personelleri, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Kadın üyeleri, Kadın İş Geliştirme Merkezi iş yeri sahipleri ve kadın mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kütahya Belediyesi personeli, Kütahya Valiliği, Dumlupınar Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kadın Personelleri, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Kadın üyeleri, Kadın İş Geliştirme Merkezi iş yeri sahipleri ve kadın mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi.
Kadınların hayatımızdaki yerine ve önemine değinen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Başta sizlerin şahsında ülkemizin ve tüm dünyanın emekçi, vefakâr, mazlum ve mağdur kadınlarını selamlıyor hepinizin Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.
Sevgili Kardeşlerim, bizim medeniyetimizde kadın hem toplumun hem de toplumun çekirdeği olan ailelerin temelidir. Bir anne olarak, bir eş olarak ya da bir evlat olarak kadın evini çekip çevirdiği kadar toplumu şekillendiren, toplumu dönüştüren ve ülkeye istikamet çizen bir varlıktır. Kadın anadır, cefakardır, evin temelidir. Toplum ve aile kültürünün yozlaşmaması için kadının çocuklarına annelik yapması çok önemlidir. Unutmayalım ki dünyanın yüzde 50sini kadınlar oluştururken, diğer yüzde 50sini de kadınlar doğurur.28 Şubat döneminde başörtüsü bahanesiyle hep hanım kardeşlerim ve kızlarımızı öteleştirdiler. Kızlarımızı okutamadık. Onların kadına bakış açısı buydu. 15 Temmuzda da başta Safiye Bacımız ve Şerife Anamız olmak üzere kadınlarımız tanka, silaha karşı durmuştur. Bunları unutmuyoruz.AK Parti iktidarlarında kadınlar hep pozitif ayırımcılıkla ayrı bir değer gördü. Siyasi arenada Cumhuriyet tarihinde en çok kadın aday, vekil AK Partide yer bulmuştur. Bizlerde bu anlayış gereği olarak Haymeana Hanımlar Lokali ile kadınlarımıza verdiğimiz kıymeti bir nebze olsun göstermek istedik. Toplum yararına çalışmalarda hanım kardeşlerimiz daha temiz ve titiz çalışmalarıyla ön plana çıkıyorlar" dedi.
Daha sonra Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu programa katılanlara çiçek dağıtarak Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kahvaltıya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile eşi Aysel Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Belediye Başkan Yardımcıları Galip Gültekin, Murat Arık, Fatih Gölgeli ile Ali İhsan Ertaş, Kütahya Belediyesi personeli, Kütahya Valilik Personeli, Dumlupınar Üniversitesi Personeli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Personeli, Kütahya Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri, STK’lar, Kadın İş Geliştirme Merkezi iş yeri sahipleri ve Kadın mahalle muhtarları katıldı. (EFE)





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.