Başkan Kamil Saraçoğlu: Kütahya Kossuht Müzesi, Türk-Macar dostluğunun simgesidir

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Başkan Kamil Saraçoğlu: Kütahya Kossuht Müzesi, Türk-Macar dostluğunun simgesidir
13 Mar 2018 / Sal 12:00
/ 162 Kez Okundu
| |

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Macaristan ile yüzyıllara dayanan dostluğun sonsuza kadar sürmesi temennisinde bulundu

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Macaristan ile yüzyıllara dayanan dostluğun sonsuza kadar sürmesi temennisinde bulundu.
Macar İhtilali ve Özgürlük Savaşı’nın 170. yılı Kütahya’da törenle kutlandı. Törende konuşan Başkan Saraçoğlu, "Bizler Türk milleti olarak, tarihte var olduğumuz günden itibaren hürriyet özgürlüğüne olan inancımızla bu günlere kadar geldik. Dünya tarihide farklı dönemlerde kurmuş olduğumuz farklı devletlerle birçok defa var olma, özgür olma, hür olma mücadelesi vermiş bir milletin evladı olarak Macar Milli Kahramanı, 1848 Macaristan Devrimi ve özgürlük savaşının önderi, Türk-Macar dostluğunun en önemli şahsiyetlerinden Lajos Kossuth’u saygıyla anıyorum. Kütahya’mız bu değerli kahramanı, dostları ile birlikte 1850-1851 yılları arasında iki yıl burada misafir etmiş ve anısına saygı amacıyla 1982 yılında müzeye çevrilerek ziyarete açılmıştır. Macaristan ile olan dostluğumuz yalnız bunlarla sınırlı olmayıp; Kütahya’mız Macaristan’ın Pech şehri ile 1975 yılından beri kardeş şehir ilişkisi içerisindedir. Dostluk ilişkilerimiz karşılıklı ziyaretlerle sürekli gelişmektedir. Zigetvar kentinde bulunan Türk-Macar Dostluk Parkı nasıl Türk ve Macar halkları arasındaki barış ve kardeşliği temsil ediyorsa; Kütahya’mız da bulunan Kossuth Müzesi de aynı şekilde iki halk arasındaki barış ve dostluğun ülkemizdeki simgesidir. İki halk arasındaki yüzyıllara dayanan bu barış ve dostluğun sonsuza dek sürmesini diliyorum” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.